Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Κοροϊδία στο τετράγωνο για τις απολυμένες καθαρίστριες

Οπως είπε χτες ο αρμόδιος υπουργός, «κατανοεί την αδικία», αλλά ταυτόχρονα τη συνεχίζει! Νέα κινητοποίηση σήμερα

Από την υπαίθρια συναυλία
Από την υπαίθρια συναυλία
«Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης από τις άλλες είναι ότι κατανοεί πως είμαστε αδικημένες, κατανοούν ότι είμαστε θύματα και θέλουν να συνεχίσουν να είμαστε θύματα». Με αυτά τα λίγα λόγια, μια από τις 300 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κατήγγειλε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης - συναυλίας που συνδιοργάνωσαν χτες το απόγευμα με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, απέναντι από το υπουργείο. Το επόμενο βήμα είναι η σημερινή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι και πάλι έξω από το υπουργείο. Πίσω από το μέρος που γινόταν η συναυλία, είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα: «Το κόκκινο γάντι από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είναι εδώ και απαιτεί δικαίωση».

Στη χτεσινή συναυλία, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Γ. Σαρρής, ακούστηκαν τραγούδια του αγώνα. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από την ΟΓΕ, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σύλλογο Εμποροϋπάλληλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τους Συλλόγους Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, την Ενωση Λογιστών, δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το Δημόσιο, τα κλαδικά Συνδικάτα Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας και Τηλεπικοινωνιών, το Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών κ.ά. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Χ. Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Τα έστριψαν μετεκλογικά...

Από τη συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο
Από τη συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο
Η κοροϊδία της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε όριο, αν ανατρέξει κανείς στις καταγεγραμμένες και ρητές υποσχέσεις που μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μαζέψει ψήφους και να γίνει κυβέρνηση.

Στις συγκεκριμένες 300 καθαρίστριες που δούλευαν με μηνιαίες συμβάσεις, πολλές για 10 και 12 χρόνια, και απολύθηκαν στις αρχές του 2013, υποσχόταν ότι θα τις επαναπροσλάβει και θα μετατρέψει τις συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Υπόσχεση που είχε διατυπώσει και σε σχετικές Ερωτήσεις του στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα όμως που έγινε κυβέρνηση, ο υπουργός τούς είπε στη χτεσινή τους συνάντηση ότι «κατανοεί την αδικία», αλλά ...δεν μπορεί να τις προσλάβει, γιατί είναι αντισυνταγματικό και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να τους μοριοδοτήσει σε κάποιον επόμενο διαγωνισμό! Ομως, όπως εύστοχα παρατήρησε καθαρίστρια, «το Σύνταγμα ήταν το ίδιο και όταν μοίραζαν τις υποσχέσεις»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ