Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
Νέα κυβέρνηση - νέα «ραβασάκια» στους ΕΒΕ

Κλιμακώνονται οι εκβιασμοί από την πλευρά του ΟΑΕΕ, με τη δέσμευση ακόμα και των λογαριασμών όσων αδυνατούν να πληρώσουν

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτοαπασχολούμενοι έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτοαπασχολούμενοι έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ
«Νέα κυβέρνηση - νέα "ραβασάκια"», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, καθώς στους αυτοαπασχολούμενους συνεχίζουν να καταφτάνουν σημειώματα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που απειλούν με κατασχέσεις όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του ΟΑΕΕ» σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και τις απειλές για «διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, φτάνοντας ακόμα και σε δεσμεύσεις λογαριασμών, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους».

Υπενθυμίζει τους λόγους που έχουν οδηγήσει περισσότερους από τους μισούς ασφαλισμένους να μην μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, να μένουν χωρίς ασφάλιση και επιπλέον να απειλούνται και με κατασχέσεις: «Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων η οποία συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτικά καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους.

Πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν την εισφορά στο ταμείο και όσοι καταφέρνουν, με τα χίλια ζόρια, να το πληρώνουν βλέπουν να αφαιρούνται από το ταμείο παροχές Υγείας, φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς και να ξεπουλιέται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και η ακίνητη περιουσία του. Κανένας συνάδελφος δεν θέλει να χάσει το δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη».

Οσον αφορά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει πως «δεν καταργεί τους προηγούμενους εξοντωτικούς νόμους, αντίθετα ορκίζεται πίστη στην ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι έτοιμη να ανοίξει νέους δρόμους για την κερδοφορία των μονοπωλίων και να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η τροπολογία της μεταφοράς των 120 εκ. ευρώ από το Ταμείο του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή του χρέους, που βρήκε άξιους συμπαραστάτες την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ καθώς και των άλλων κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ - ΕΣΕΕ - ΣΕΒ ΣΕΤΕ). Από την άλλη, δε λέει κουβέντα για την ανακούφιση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που τσακίζονται καθημερινά από τα χρέη, την αναδουλειά, την αβάσταχτη φορολογία και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους».

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστική δράση: «Δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί καμία κατάσχεση σε συνάδελφό μας, για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και θα διεκδικήσουμε να κρατήσουμε αυτά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν! Η συσπείρωση στα σωματεία η ανάπτυξη των αγώνων αποτελεί μονόδρομο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί:

  • Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Αμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να δοθούν τα 48 δισ. ευρώ αποθεματικό στο Ταμείο, τα οποία οφείλει το κράτος.
  • Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στη σύνταξη.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 ο ασφαλισμένος.
  • Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν πριν τις περικοπές.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ