Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Ανησυχία ΗΠΑ για το ρόλο του Ιράν

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος αλλά οι πολιτοφυλακές Σιιτών που πολλές υποστηρίζονται ή και καθοδηγούνται από το Ιράν», δήλωσε χτες μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» ο Αμερικανός ε.α. στρατηγός Ντέιβιντ Πετράους, διοικητής των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ μεταξύ 2007-08, με αφορμή την προ ημερών επίσκεψή του στη Βαγδάτη, προκειμένου να συμμετάσχει σε ετήσιο φόρουμ Ιρακινών διανοουμένων, ακαδημαϊκών και αξιωματούχων στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο της Σουλεϊμανίγια στο βόρειο ιρακινό αυτόνομο Κουρδιστάν.

Ο ε.α. στρατηγός Πετράους σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα ότι μετά την επίθεση του περασμένου καλοκαιριού από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», οι πολιτοφυλακές Ιρακινών Σιιτών «επέστρεψαν στους δρόμους του Ιράκ ανταποκρινόμενοι σε εντολή του Σιίτη Μεγάλου Αγιατολάχ Σιστάνι σε μία στιγμή υπέρτατου κινδύνου». Οπως πρόσθεσε «εμπόδισαν το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσει την προέλαση μέχρι τη Βαγδάτη αλλά παρόλα αυτά δεν "καθάρισαν" μόνον τους Σουνίτες εξτρεμιστές αλλά και Σουνίτες αμάχους διαπράττοντας βιαιοπραγίες σε βάρος τους».

Νωρίτερα, τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο Ιράκ ανήρτησαν στο Διαδίκτυο βίντεο με τον αποκεφαλισμό τριών Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, απειλώντας να αποκεφαλίσουν ακόμη «δεκάδες» άλλους αιχμαλώτους.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, που φαίνεται πως προβλήθηκε σκοπίμως αναρτήθηκε ώστε να συμπίπτει με την ιρανική Πρωτοχρονιά και τους εορτασμούς του Νεβρούζ για το Κουρδικό Νέο Ετος, εμφανίζει τρεις μαυροφορεμένους ενόπλους, οι οποίοι μιλούν κουρδικά, να αποκεφαλίζουν Πεσμεργκά ντυμένους με πορτοκαλί φόρμες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ