Κυριακή 15 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΑΜΑ
Προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του δήμου

Ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 14 εργαζομένων ΑμΕΑ

Με 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα 16 Μάρτη, εντείνουν τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι του δήμου Περάματος για να παραμείνουν στις θέσεις τους και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου 14 εργαζόμενοι ΑμΕΑ. Η απόφαση των εργαζομένων πάρθηκε προχτές στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Την απεργία πυροδότησε η αντιλαϊκή στάση της δημοτικής αρχής που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, με την ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου - που χρεώνεται ως διπλή σε περιπτώσεις ισοψηφίας στις ψηφοφορίες - απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το σωματείο των εργαζομένων, η οποία προέβλεπε: «Εγκριση σύστασης 14 προσωποπαγών θέσεων και βεβαίωση ότι η μισθοδοσία τους προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2015».

Συγκεκριμένα, ήταν 12 οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ανάμεσά τους και ένας δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής) και 12 κατά. Να σημειωθεί ότι, επί της ουσίας, η δημοτική αρχή ήρθε να αλλάξει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ληφθεί πριν περίπου δύο μήνες για την παραμονή των εργαζομένων στα πόστα τους. Μάλιστα, η μισθοδοσία των 14 εργαζομένων ήταν στον προϋπολογισμό και η δημοτική αρχή διέγραψε το σχετικό κωδικό!

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι η σύμβαση των 14 εργαζομένων λήγει στις 4 Απρίλη, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι η δημοτική αρχή ανοίγει το δρόμο για την απόλυσή τους.

Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποκαλυπτικές ήταν οι τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου, Γιάννη Λαγουδάκη, όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Καραγιαννάκη (μάλιστα ο τελευταίος είχε πρωτοστατήσει στην επιχείρηση των εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να συγκροτηθεί αντισωματείο προκειμένου να χτυπήσει την δράση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου). Οπως αναφέρθηκε από τους παραπάνω απροκάλυπτα, η βεβαίωση της μισθοδοσίας των 14 εργαζομένων ΑμΕΑ στον προϋπολογισμό έρχεται ενάντια στην επιδίωξη της δημοτικής αρχής για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό! Μάλιστα, στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η δημοτική αρχή πρόσφατα διέγραψε κονδύλι 260.400 ευρώ προς τις σχολικές επιτροπές!

Από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημάνθηκε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, συνολικά το πλαίσιο που προβλέπεται από ΕΕ και «Καλλικράτη». Τα ίδια επισημάνθηκαν και από τους εκπροσώπους του ΣΕΑΝ που πήραν το λόγο καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε οργανωμένη και συντονισμένη πάλη διεκδικώντας το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ