Σάββατο 7 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Στη διαλυτική κατάσταση και τα ασφυκτικά προβλήματα που παρέλαβε η κυβέρνηση στην κοινωνία και ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης έριξε τα βάρη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Ο Κ. Πουλάκης, δεχόμενος το δήμαρχο αφού τελευταία στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, δήλωσε κόλλημα, ζήτησε πίστωση χρόνου χωρίς όμως να απαντήσει και να δεσμευτεί σχετικά με τα αιτήματα που του έθεσε ο τελευταίος και έχουν να κάνουν με μόνιμο προσωπικό, επίλυση των προβλημάτων με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου για τη λεγομένη «αξιολόγηση» και άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1 προς 5.

Αντίθετα, απάντησε πως όλα αυτά θα μελετηθούν και στο μέλλον θα οριστικοποιήσουν τη θέση τους πάνω σε αυτά. Στο μόνο που απάντησε θετικά, χωρίς όμως πάλι να δεσμευτεί, ήταν το ζήτημα της πρόσληψης των 34 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΠ, που ακόμα δεν έχουν προσληφθεί.

Μετά τη συνάντηση, ο Κ. Πελετίδης σημείωσε πως «για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι τη μόνιμη θέση εργασίας και τα δικαιώματά τους, ο μοναδικός ασφαλής τρόπος για να μπορούν να τα έχουν θα είναι ο αγώνας τους, η ενότητα της εργατικής τάξης και η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κ. Πουλάκης υπογράμμισε ότι η πρόσφατη εγκύκλιος που εκδόθηκε για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στους ΟΤΑ κινήθηκε αναγκαστικά στο πλαίσιο της προϋφιστάμενης νομοθεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό. Μάλιστα, στάθηκε στο θέμα της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης, την οποία προσπάθησε να διαψεύσει ξανά, τη στιγμή όμως που έκανε λόγο για ενίσχυση της «αυτοτέλειας των Δήμων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org