Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κάλεσμα στο γιορτασμό για τη Μέρα της Γυναίκας και το Κιλελέρ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση για τον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της γυναίκας που θα γίνει την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στο Μεταξουργείο, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, την Κυριακή 15 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων (προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου), απηύθυναν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ, της Γραμματείας Βόλου του ΜΑΣ, της Γραμματείας Μαγνησίας ΠΑΣΥ.

  • Για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Μέρας της Γυναίκας τονίστηκε ότι οι γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να σκεφτούν τι χρειάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Θα αποδεχτούν τη φτώχεια, την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», τους μηχανισμούς μόνιμης εποπτείας, τα μνημόνια διαρκείας ή αντίθετα θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα πάρουν αγωνιστική στάση, από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, του ταξικού εργατικού κινήματος για ισχυρή λαϊκή συμμαχία, με τη δική τους μαζική συμμετοχή;
  • Για το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ επισημάνθηκε ότι οι αγρότες και μαζί τους οι εργάτες, οι νέοι και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πάνε στη διαδήλωση να παλέψουν κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, προτάσσοντας διεκδικήσεις όπως: Να μην ισχύσουν τα μέτρα, οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015 - 2020. Κατάργηση όλων των περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Να μην ισχύσει η άγρια φορολόγηση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων - αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν οι Ελληνες αγρότες λόγω του εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία, να διαχωρίσει η ελληνική κυβέρνηση τη θέση της από το εμπάργκο και με ευθύνη του κράτους να αγοραστούν από τους παραγωγούς τα προϊόντα που έμειναν απούλητα για να δοθούν για τις λαϊκές ανάγκες σε νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ