Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΥΦΛΩΝ
«Ενα ακόμη περιστατικό υποβάθμισης του Ειδικού Αθλητισμού»

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου «Κεραυνός» και του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Αττικής

Σε κοινή ανακοίνωση - καταγγελία για συγκεκριμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας Αθλητισμού ΑμΕΑ (ΕΟΑ - ΑμΕΑ) προχώρησαν ο σύλλογος ΑΣΑΜΕΑ «Κεραυνός» και το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Ν. Αττικής. Αφορμή για την κοινή ανακοίνωση στάθηκε το θέμα της πρόσληψης ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Τυφλών 5Χ5 των ανδρών. Οπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος και το Σωματείο, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας προτίμησε να προχωρήσει στην επιλογή ενός γενικού συνεργάτη σε μια θέση που απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις (πτυχίο ΤΕΦΑΑ, ειδικότητα ποδοσφαίρου ή ειδικής αγωγής κ.τ.λ.) και, φυσικά, ειδικές γνώσεις. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το περιστατικό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της γενικότερης υποβάθμισης που επικρατεί στο χώρο του Ειδικού Αθλητισμού, με τεράστιες ευθύνες και της ίδιας της Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Δυστυχώς, η γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων στα ζητήματα Αναπήρων εκφράζεται με τον πιο αρνητικό τρόπο στον τομέα του Αθλητισμού. Τα περισσότερα σωματεία στο χώρο του Ειδικού Αθλητισμού φυτοζωούν. Ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και αδιαφορία είναι κύρια χαρακτηριστικά της αντιμετώπισης του Ειδικού Αθλητισμού και της ανάπτυξής του στη βάση - σωματεία - αλλά και στην κορυφή - Ομοσπονδία.

Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σχετικά με την πρόσληψη γενικού συνεργάτη αντί ομοσπονδιακού προπονητή για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών 5χ5 τυφλών. Στα πλαίσια της υποβάθμισης του αθλήματος η πλειοψηφία προτίμησε να απορρίψει υποψήφια που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις (πτυχίο ΤΕΦΑΑ, ειδικότητα ποδοσφαίρου, ειδικής αγωγής). Εξάλλου η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει δείξει ξεκάθαρα με τη στάση της ότι σκοπός της είναι η υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του αθλήματος. Είναι ενδεικτικό το ότι ούτε μία πρωτοβουλία δεν πάρθηκε τα τελευταία χρόνια για την εύρεση γηπέδου σε όλη την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιούνται προπονήσεις.

Η ΕΑΟΜ - ΑμΕΑ θα έπρεπε να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σε επίπεδο καθημερινό ξεκινώντας από τα πιο απλά που αφορούν την καθημερινή διαβίωση, φτάνοντας στην άμεση ανάγκη για άθληση, η οποία αποτελεί βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης και αναγκαιότητα για την καλύτερη εξέλιξη ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες στη διάρκεια της ζωής του και την καλύτερη ποιότητα ζωής και σε κοινωνικό και σε ατομικό επίπεδο.

Το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Νομού Αττικής και το αθλητικό σωματείο ΑΣΑΜΕΑ "Κεραυνός" απαιτούν την άμεση επανεξέταση της πρότασης καθώς θεωρούμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις και τα προσόντα που απαιτεί αυτή η θέση και την πρόσληψη ομοσπονδιακού προπονητή για την Εθνική ανδρών ποδοσφαίρου τυφλών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ