Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας διοργάνωσε χτες η Γραμματεία Β. Εβρου του ΠΑΜΕ, για τις τραγικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων. Οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό και αναλώσιμα υλικά έχουν φέρει τη λειτουργία τους σε οριακή κατάσταση, καθώς δίπλα στα παλιά προβλήματα προστίθενται συνεχώς νέα.

Ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα: Από την αρχή της χρονιάς το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας έμεινε χωρίς μικροβιολόγο. Η έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών έχει γίνει καθεστώς. Το Κέντρο Υγείας Δικαίων για πρώτη φορά από τη λειτουργία του (1989) έκλεισε από έλλειψη πετρελαίου. Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων παραμένει εδώ και δυο χρόνια κενή η θέση του οδοντιάτρου και του κοινωνικού λειτουργού. Στα χωριά του Τριγώνου δεν υπάρχει κανένας αγροτικός γιατρός. Το καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Δικαίων παραμένει παροπλισμένο.

Η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε: Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ