Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανοιχτοί οι περισσότεροι... λογαριασμοί

Ανοιχτοί έμειναν οι περισσότεροι... λογαριασμοί που αφορούν την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου μετά τη διεξαγωγή των πρώτων παιχνιδιών για τη φάση των «16», με τον Ολυμπιακό να είναι ο μόνος που καθάρισε από χτες και τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται μια ανάσα πριν απ' αυτό. Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι μεταξύ Ξάνθης - Παναθηναϊκού στα Πηγάδια, με τους «πράσινους» να αποκτούν έτσι ελαφρύ προβάδισμα.

Στο «Αλκαζάρ» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Τυρνάβου έχοντας δύο πρόσωπα στο επίκεντρο, τον Μπενίτεθ, που πέτυχε δύο γκολ (3', 26') και τον Ολαϊτάν που επέστρεψε στην ενεργό δράση (μπήκε αλλαγή στο 62') μετά από 10 μήνες απραξίας εξαιτίας καρδιολογικού επεισοδίου. Το άλλο τέρμα σημείωσε ο Μιλιβόγεβιτς (84'). Ετσι, η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» λαμβάνει πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Την πρόκριση στην οκτάδα κλείδωσε ουσιαστικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί των Χανίων στην Κρήτη με 2-1 έχοντας πλέον την τύχη στα χέρια του στη ρεβάνς. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κρητικός, Ακόστα ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 89' ο Σιούκας.

Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 (Λουσέρο 42' - Καρέλης 88'), και έτσι η ρεβάνς στο «Απ. Νικολαΐδης» είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (ιδιαίτερα στο Α' μέρος) ενώ οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν στο τελευταίο 15λεπτο.

Τους... λογαριασμούς τους στο ΟΑΚΑ θα κλείσουν Κέρκυρα και ΑΕΚ μετά την ισοπαλία 1-1 στο νησί των Φαιάκων, που πάντως ως αποτέλεσμα ευνοεί τους «κιτρινόμαυρους». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Βενέτη (59') για να απαντήσει η ΑΕΚ με τον Γιόχανσον (67'). Στο δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει στην Τρίπολη, θα κριθεί η πρόκριση μεταξύ του Ηρακλή και του Αστέρα που χτες στο «Καυταντζόγλειο» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (Κυριακίδης 79' - Γκοϊάν 49'). Με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση Απόλλωνα Σμύρνης - Λεβαδειακού (2' πέν. Καραδέμητρος - 20' πέν. Μιλιάζες).

  • Αναβλήθηκε λόγω ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης ο αγώνας Πανθρακικού - ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να μη συναινούν να γίνει το παιχνίδι σήμερα με κύρια αιτία τα έξοδα της περαιτέρω διαμονής τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ