Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στο στρατό της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και των πολιτοφυλάκων στην Ανατολική Ουκρανία. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, και σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού του Κιέβου, σε συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 6 Ουκρανοί στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί ακόμα 18. Εν τω μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκε χτες στο Μίνσκ της Λευκορωσίας η συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής (από εκπροσώπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη και εκπροσώπων των πολιτοφυλάκων), ωστόσο, από όλες τις πλευρές σημειώνεται ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση.

ΚΑΪΡΟ.-- Στην έναρξη διαβουλεύσεων με σκοπό τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη κατέληξαν χτες, στο Κάιρο, εκπρόσωποι ισλαμιστών που ελέγχουν την πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη και της κοσμικής (διεθνώς αναγνωρισμένης) κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλ Θίνι στο Τομπρούκ, στο πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε προ ημερών μεταξύ εκπροσώπων αμφοτέρων πλευρών στη Γενεύη της Ελβετίας.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Ο Καμερουνέζος Πρόεδρος, Πολ Μπίγια, ανακοίνωσε χτες πως αναμένει τις επόμενες μέρες ενισχύσεις και βοήθεια από το στρατό του Τσαντ, έπειτα από την απόφαση του ηγέτη της γειτονικής χώρας, Ιντρίς Ντεμπί, να ενισχύσει τον καμερουνέζικο στρατό εναντίον των μισθοφόρων της νιγηριανής ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στήριξη στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που υλοποιεί η σερβική κυβέρνηση για χάρη των μονοπωλίων, παρείχε χτες στο Βελιγράδι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, που ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι με την ικανοποίηση των απαιτήσεων, ακόμα και πριν γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Σερβία θα βελτιώσει σημαντικά το επιχειρηματικό της κλίμα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πάνω από 20 άτομα αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός ρυμουλκού σκάφους στον ποταμό Γιανγκτσέ στην επαρχία Γιανγκσού της Ανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με το «Σινχουά», το πλοίο ήταν σε δοκιμαστικό ταξίδι και ο κατασκευαστής δεν είχε ενημερώσει τις λιμενικές αρχές για το ταξίδι του.

ΓΚΙΟΥΡΜΙ.-- Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν σε αυτή την πόλη της Αρμενίας, με τουλάχιστον 14 τραυματίες. Οι διαμαρτυρίες προκλήθηκαν μετά το ξεκλήρισμα μιας 6μελούς οικογένειας, που καταγγέλλεται ότι έκανε ο Ρώσος στρατιώτης Βαλέρι Περμιάκοφ, που υπηρετούσε στη βάση της περιοχής και ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ωστόσο το θέμα ανασκαλεύει εθνικιστικά στοιχεία για διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ