Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή

Η Κομισιόν εξετάζει να δώσει μεγαλύτερα περιθώρια στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που δε βρίσκονται σε πρόγραμμα, να παραβιάσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το έλλειμμα και το χρέος τους. Μία χώρα μπορεί να απαλλαγεί από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που επιβάλλουν ότι πρέπει να έχει έλλειμμα μικρότερο του 3% του ΑΕΠ, αν προτείνει ένα σημαντικό σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης. Με παρέμβασή του στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Στρασβούργο, ο Ελληνας επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αντιπρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για την ανάγκη «ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όλες τις χώρες και στην Ελλάδα. Το ίδιο αίτημα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Ευελιξία στην εφαρμογή των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας. Αυτό θα πει ταύτιση. Κομισιόν των μονοπωλίων, ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΝΔ, στην ίδια γραμμή. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει ότι το σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης που προαπαιτείται για κάτι τέτοιο σημαίνει συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, γι' αυτό, άλλωστε, δεν μπορεί να υποσχεθεί στους εργαζόμενους ανάκτηση των απωλειών της κρίσης.

«Λογική φωνή»...

Το «ρεσιτάλ» Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, που έπλεξε το εγκώμιο του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΕ, Μ. Ντράγκι, και της απόφασης της Κομισιόν για πιο «ευέλικτο Σύμφωνο Σταθερότητας», ζήλεψε ο Π. Ιγκλέσιας, ευρωβουλευτής και αρχηγός του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «PODEMOS»...

Απευθυνόμενος στην ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, στη συζήτηση για την Εξωτερική πολιτική της ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά: «Κυρία Μογκερίνι, παρόλες μας τις διαφορές, νομίζω ότι εκπροσωπείτε μια από τις πιο λογικές φωνές εδώ στην Ευρώπη, είπατε λογικά πράγματα δεδομένων των συνθηκών (...) η Ευρώπη πρέπει να είναι μια ειρηνική υπερδύναμη (...)».

«Λογική φωνή»...

Λογική φωνή, λοιπόν, η εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική της Πολιτική και αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Πρόκειται για τα εύσημα που αποδίδει η νεόκοπη σοσιαλδημοκρατία στην ΕΕ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Κόσσοβο, Σερβία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μάλι, Σομαλία κ.ά. Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από αυτούς που παραμυθιάζουν τους λαούς ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει «ειρηνική υπερδύναμη», δηλαδή από μακελάρης των λαών να μετατραπεί σε ... περιστέρι της ειρήνης;

Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από τα παραπάνω και από τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη «σωτηρία της ΕΕ», όπως και για «ενεργητική στάση εντός του ΝΑΤΟ». Η απάντηση μια και μοναδική. Ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να τι χρειάζεται ο λαός μας για την επόμενη μέρα, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης. Εγγύηση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, στους κινδύνους περαιτέρω εμπλοκής του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για λύτρωση από τα δεσμά των λυκοσυμμαχιών με το λαό στην εξουσία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ