Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πανηγυρική πρόκριση για ΑΕΚ... φινάλε - θρίλερ στα Χανιά

Με επιβλητική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο η ΑΕΚ σφράγισε χτες το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου

Eurokinissi

Με επιβλητική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο η ΑΕΚ σφράγισε χτες το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου
Η πανηγυρική πρόκριση της ΑΕΚ στους «16» του θεσμού που συνοδεύτηκε από επιβλητική νίκη επί του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ καθώς και το φινάλε - θρίλερ στον 8ο όμιλο, με τα Χανιά να κάνουν σπουδαία ανατροπή απέναντι στο πρώτο του ομίλου, Παναθηναϊκό, και να παίρνουν ισοπαλία 2-2, που τους έδωσε την πρόκριση έναντι του Ολυμπιακού Βόλου, ήταν τα σπουδαιότερα γεγονότα της χτεσινής δεύτερης δόσης στην 3η αγωνιστική των ομίλων στο Κύπελλο που έκλεισε την αυλαία της Α' φάσης.

Για τον 5ο όμιλο με εμφάνιση ...Super League η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 3-0, ίσως στο καλύτερο ματς των «κιτρινόμαυρων» εδώ και δυο χρόνια που υποβιβάστηκαν από την πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, η ήττα αποδείχθηκε καταδικαστική για τους Περιστεριώτες αφού η νίκη την ίδια ώρα του Πανθρακικού επί του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1 τους άφησε εκτός συνέχειας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου (ξεχώρισε ο Μάνταλος) και της επίθεσης ενώ και με σωστή αμυντική λειτουργία ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν ποτέ. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Αραβίδης (6'), Λαμπρόπουλος (59'), Τζανετόπουλος (59'). Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες σε όλο το β' μέρος λόγω αποβολής του Πίτου (45').

Στο άλλο παιχνίδι χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Πανθρακικός νίκησε στην έδρα του τον Ηρακλή Ψαχνών με 2-1 (Χασομέρης 42', Αράμπα 60' - Τζιμόντζι 67') και χάρη στην ήττα του Ατρομήτου πήρε αυτός το δεύτερο εισιτήριο. Η βαθμολογία: ΑΕΚ 7, Πανθρακικός 5, Ατρόμητος 4, Ηρακλής Ψαχνών 0.

Φινάλε αγωνίας υπήρξε στον 8ο όμιλο για να κριθεί το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης, που τελικά κατέληξε στα Χανιά. Οι Κρητικοί κατάφεραν να κάνουν ανατροπή και να πάρουν πολύτιμη ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό 2-2 (Κρητικός 75', Πάγκαλος 84') αν και έχαναν με 2-0 (Νίνης 17', Κλωναρίδης 29'). Ο βαθμός αποδείχθηκε πολύτιμος γι' αυτούς αφού ο Ολυμπιακός Βόλου, στο ντεμπούτο το Δ. Ελευθερόπουλου στον πάγκο του, επικράτησε με 2-0 του αδιάφορου βαθμολογικά Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ωστόσο η σημαντική επιτυχία ήταν χωρίς αντίκρισμα για τους «ερυθρόλευκους» αφού ήθελαν και ήττα των Χανίων και μάλιστα με διαφορά γκολ ώστε να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 7, Χανιά 5, Ολυμπιακός Βόλου 4, Παναιτωλικός 0.

Σαφώς πιο απλά εξελίχθηκαν τα πράγματα στον 3ο όμιλο αφού ο ΟΦΗ σφράγισε ξεκούραστα την πρόκριση παίρνοντας τους 3 β. χωρίς αγώνα αφού αντιμετώπιζε τη Νίκη Βόλου ενώ και η Ξάνθη δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στην έδρα της τη Ζάκυνθο με 3-1 και να πάρει το δεύτερο εισιτήριο. Η βαθμολογία: ΟΦΗ 7, Ξάνθη 6, Ζάκυνθος 3, Νίκη Βόλου 0.

  • Οι ομάδες στη φάση των «16» είναι από πλευράς Super League: Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Βέροια, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΟΦΗ, Λεβαδειακός. Από τη Football League: ΑΕΚ, Ηρακλής, Τύρναβος, Χανιά, Απόλλων Σμύρνης. Τα παιχνίδια πλέον θα είναι νοκ άουτ και η κλήρωση των ζευγαριών θα γίνει σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ