Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κακουλίδη

Ο ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης επιστρέφει με μια ακόμη Εκθεση Ζωγραφικής στο Ιδρυμα «Μ. Κακογιάννης», από σήμερα Παρασκευή 9 έως το Σάββατο 31 του Γενάρη 2015.

Στην έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε στις 8 το βράδυ, ο Γ. Κακουλίδης θα παρουσιάσει 23 έργα του των δύο τελευταίων χρόνων, ακρυλικά, διαφόρων διαστάσεων, που αντλούν την έμπνευσή τους από ήρωες και μη του καιρού μας, πλάσματα, τοπία, αντικείμενα και όψεις του κόσμου που ιδανικά ισορροπούν ανάμεσα στο χρώμα και τις λέξεις, τη ζωγραφική και την ποίηση, αποκαλύπτοντας αλήθειες, σκέψεις, αγάπες του καλλιτέχνη.

Η Αγία Λουκία των Ματιών (2013), Οι ηλικίες του άντρα (2013), Στο κεφάλι του Γκέοργκ Τρακλ το ξημέρωμα (2014), Το βάζο του Γκαίτε (2014), Ο περίπατος του Ρεμπώ (2014), Ο βασιλιάς των σκύλων (2014), Η ζωή πίσω μου (2014), είναι οι τίτλοι κάποιων έργων της Εκθεσης του Γιώργου Κακουλίδη που επισημαίνει:

«Οραμα: δύσκολη περίπτωση. Οψη, θέα, θέαμα του κόσμου, όσα είδα και αποτύπωσα εικαστικά παρουσιάζονται εδώ. Μια εργασία δύο ετών. Κοντά στην ποίηση ή παράλληλα μ' αυτήν, η ζωγραφική με βοηθά να ζω με τους ανθρώπους».

Η έκθεση θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος). Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ