Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταστροφές σε καλλιέργειες στα Χανιά

Αμεσα μέτρα αποζημίωσης και προστασίας των παραγωγών που πλήγηκαν από την κακοκαιρία, ζητάει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων είναι μεγάλες, ειδικά στα εσπεριδοειδή, την ελαιοπαραγωγή και τα υπαίθρια οπωροκηπευτικά, σε περιοχές όπως του κάμπου των Χανίων, του πρώην Δήμου Μουσούρων και αλλού.

Η Ομοσπονδία απαιτεί: Αμεσα να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που έμειναν χωρίς σοδειά φέτος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Να επανέλθει στον προηγούμενο νόμο για την καταβολή της εισφοράς με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή.

Επίσης: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των εσπεριδοειδών με τιμές που να διασφαλίζουν το εισόδημα των παραγωγών. Να θεσμοθετηθούν ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα τα φυτικά και ζωτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ