Τρίτη 6 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

Το πρωί της Κυριακής ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Καισαριανής, ο κομμουνιστής Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το «παρών» έδωσαν δεκάδες κάτοικοι της πόλης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μαζικών οργανώσεων, άνθρωποι του πολιτισμού. Επίσης, οι κομμουνιστές Δήμαρχοι της Πετρούπολης και Χαϊδαρίου Βαγγέλης Σίμος και Μιχάλης Σελέκος, όπως και ο επίτιμος Δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής. Εκ μέρους του ΚΚΕ, παραβρέθηκε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

Ο Ηλίας Σταμέλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Λαϊκή Συσπείρωση αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου σε μία περίοδο όπου η επίθεση της κυβέρνησης, τα μέτρα που έχει πάρει για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων έχουν επιδεινώσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας προεκλογικής περιόδου όπου τα κόμματα που φαίνονται ως βασικοί διεκδικητές της κυβέρνησης δεν αμφισβητούν τη μήτρα της πολιτικής που έχει φέρει σε αυτήν τη θέση τα λαϊκά στρώματα, δηλαδή την πολιτική της ΕΕ και της ανάπτυξης με επίκεντρο τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών δομών στην Τοπική Διοίκηση, στραγγαλίζει τα οικονομικά τους, προωθεί την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα».


Ο Ηλίας Σταμέλος, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με στόχο τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής - αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ιδιαίτερα τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων.

Ο δήμος και οι υπηρεσίες του ασφυκτιούν από την έλλειψη προσωπικού, βασικές κοινωνικές δομές απειλούνται με συρρίκνωση και κλείσιμο ή σπρώχνονται στην ιδιωτικοποίηση. Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συναντήσεις με τους μαζικούς φορείς θα δώσουμε αναλυτική εικόνα των προβλημάτων αλλά και το σχέδιό μας για τη διεκδίκηση λύσεων με βάση τις διακηρύξεις μας».

Ολοκληρώνοντας ο Ηλ. Σταμέλος τόνισε ότι στόχος είναι: «Να αποτελέσει ο δήμος στήριγμα στην πάλη του λαού για να ανατρέψει αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές, ανεξάρτητα από τον διαχειριστή τους, να διεκδικήσουμε λύσεις για τα επείγοντα προβλήματά του με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ