Τρίτη 6 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΜΗΤΣΟΥ ΧΑΡΟΥ προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στο Κόμμα, ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, που «έφυγε» πριν από 8 χρόνια από κοντά μας, προσφέρουμε, η γυναίκα του Ολγα Κριεζή και τα παιδιά του, Νίκος και Ελένη, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Νίκαιας του ΚΚΕ. Θα σε θυμόμαστε πάντα!

***

Στη μνήμη της ΣΑΣΑΣ ΜΗΛΙΑΔΗ - ΚΑΖΕΛΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης μέσω της ΚΟΒ μουσικών του ελεύθερου επαγγέλματος.

Γιώργος και Σύλβια

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΦΩΤΗ ΚΑΝΤΕΡΕ, οπαδού και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, που «έφυγε» στις 26/09/2001, και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ που υπηρέτησε ως πολιτοφύλακας στο Μαυρομάτι Μεσσηνίας, αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πολλά χρόνια φυλακές και εξορίες, που «έφυγε» στις 05/10/2000, των δύο αυτών προσφιλών μου προσώπων, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, που ήταν συνεπής στις θέσεις του ΚΚΕ μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, η αδελφή του, Χαραλαμπία Αλιβιζάτου, προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Παλικής.

***

Η Ράνια Χιουρέα (PhD), Σχολ. Σύμβουλος Ειδ. Αγωγής & Εκπαίδευσης και ο Πάνος Χιουρέας (MSc), Μαθηματικός, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα τους ΤΑΚΗ ΧΙΟΥΡΕΑ, Μαθηματικού, Συγγραφέα, Λυκειάρχη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΦΩΤΗΣ
Ο Τάκης Χιουρέας ήταν φίλος και οπαδός του ΚΚΕ και μαχητής για τα κομμουνιστικά ιδανικά μέχρι που έκλεισε τα μάτια του στα 93 χρόνια του, στις 14-7-2007.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του οικογενειακού φίλου, του κομμουνιστή και συνεπούς συνδικαλιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ, του ανθρώπου που μπήκε και στην καρδιά όσων Ικαριωτών τον γνώρισαν στις συχνές του επισκέψεις στο νησί και με αφορμή τα 9 χρόνια από το θάνατό του, η οικογένεια Σταμάτη Κ. προσφέρει 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

***

φωτό 1

Για τη γιορτή του ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, αντιστασιακού, μέλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αιγάλεω, η συντρόφισσά του, Ξανθούλα, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω.

***

φωτό 1

Ο δικηγόρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ, ανώτερο στέλεχος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, το 1912. Υπήρξε πολιτικός καθοδηγητής και γραμματέας Οργάνωσης του ΚΚΕ στο 9ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Μεσσηνίας. Επίσης, υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφοριών της ΟΠΛΑ, στο νομό. Λαϊκός Επίτροπος του ανταρτοδικείου που το Σεπτέμβρη 1944 δίκασε στην Καλαμάτα τον δοσίλογο δήμαρχο της πόλης, τον Καρατζά, καθώς και άλλους προδότες. Τον Ιούλη 1945 με εντολή του Κόμματος εγκαθίσταται στο Μπούλκες επικεφαλής καταδιωκόμενων στελεχών της Μεσσηνίας. Εκεί ήταν μέλος της Επιτροπής Διαφώτισης στην Κομματική σχολή. Το Μάη του 1947 μοναρχικοί τρομοκράτες σκοτώνουν στον ύπνο τους γέροντες γονείς τους. Τον Ιούλη του 1947 επιστρέφει στην Ελλάδα επικεφαλής Πολιτικός Επίτροπος (Μοράβας) 15μελούς αποστολής πολιτικοστρατιωτικών ανώτερων στελεχών του ΚΚΕ, κυρίως από τη Μεσσηνία, αλλά και τη Λακωνία για να στελεχώσουν τα μαχόμενα τμήματα του ΔΣ Πελοποννήσου. Προσπαθώντας να βρει πέρασμα για Πελοπόννησο από την περιοχή Γαλαξιδιού μαζί με τον Γκίκα Φράγκο, δικηγόρο από Λακωνία, τον Κώστα Κανελλόπουλο, μόνιμο υπολοχαγό από τη Μεσσηνία, και τον υπεύθυνο του Κόμματος στην περιοχή Γιάννη Μάμαλη, πέφτουν σε ενέδρα αποσπάσματος της Χωροφυλακής στο χωριό Πέντε Ορια Δωρίδας και σκοτώνεται μαζί με το σύντροφό του Φράγκο. Οι δήμιοι αφού τους βασάνισαν για να αποσπάσουν πληροφορίες, τους αποκεφάλισαν στις 24 Δεκέμβρη 1947. Τα σώματα των αλύγιστων κομμουνιστών έθαψαν την επομένη μέρα οι σύντροφοί τους στο Νεκροταφείο Αγ. Ευθυμίας. Ο Βασίλης Μπράβος προοριζόταν για ηγέτης πολιτικός επίτροπος της 3ης Μεραρχίας του ΔΣ Πελοποννήσου. Μετά το θάνατό του, το ΚΚΕ έστειλε επικεφαλής της αποστολής των Πελοποννήσιων στελεχών τον Στέφανο Γκιουζέλη, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της 3ης Μεραρχίας.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του Μεσσήνιου επαναστάτη κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ και των αλύγιστων κομμουνιστών συντρόφων του της ηρωικής αποστολής των Πελοποννήσιων στελεχών, ΓΚΙΚΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΤΖΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ, ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, σύντροφοι από το Γαλαξίδι προσφέρουν 100 ευρώ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΡΑΒΟΥ και της συζύγου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΡΑΒΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Μελιγαλά Μεσσηνίας, που έμειναν ακλόνητοι μέχρι το τέλος της ζωής τους πιστοί στα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ.

Απόγονος της ΕΠΟΝ από τη Μεσσηνία


ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΡΑΒΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΡΑΒΟΥ

Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός

Γιάννης Τριανταφύλλου
Γιάννης Τριανταφύλλου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-06-08 00:00:00.0)
Προσφορές (2015-12-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-01-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-05 00:00:00.0)
Προσφέρουν στο ΚΚΕ (2010-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org