Κυριακή 4 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
φωτο 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του, για το μνημόσυνό του που γίνεται στην Κορωνούδα Κιλκίς, σήμερα Κυριακή 4.1.2014, ο ανιψιός του Δήμος προσφέρει 1.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αξέχαστου σ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μίκρας Υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Θα μένουν για πάντα στη σκέψη και στη μνήμη μου οι κοινοί για χρόνια αγώνες με το σ. Αγγελο, η συντροφική συνεργασία και καθοδήγηση.

Χονδρούδης Νικήτας

***

φωτο 1

Εξι μήνες πέρασαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗ. Στη μνήμη της, ο σύντροφός της, Ανέστης, και ο ανιψιός της, Βασίλης Κουδέρης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γιαννιτσών.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗ, καθημερινό αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», η σύζυγός του, Αγγελική, και ο γιος του, Δημήτρης, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γιαννιτσών.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΥΖΙΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, μέλους του Κόμματος, που «έφυγε» πριν από 6 μήνες και της κόρης μου ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗ - ΚΥΖΙΛΗ που μας «άφησε» στα 37 της χρόνια στις 3/4/2012, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
Η σύζυγος και μητέρα,

Μαρία Κυζίλη

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΔΡΑΜΕΡΙΝΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή, καθώς και στη μνήμη της σ/σας ΚΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ αταλάντευτης κομμουνίστριας έως το τέλος της ζωής της, προσφέρω για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης 100 ευρώ.

Αδραμερινάς Σταύρος

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αγωνιστών - κομμουνιστών, χωριανών, φίλων και συμμαθητών μου: ΚΟΣΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΠΑΤΑΡΙΔΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (φωτ.), ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (φωτ.). Ολοι τους τέκνα της ανταρτομάνας Μεγάλης Στέρνας.

Προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεγάλης Στέρνας Ν. Κιλκίς, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Φωτιάδης Ευστάθιος

***

φωτο 1

Στη μνήμη του σ/φου και φίλου μου ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΙΟΥΣΤΑ από το Κερατσίνι - Πειραιά που πέθανε στις 11-7-2014, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης, στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ζ.Δ.

***

φωτο 2

Στις 21/11/2014 «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ στα 90 της χρόνια. Πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Ο γιος της, Σάββας Φωτιάδης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λαγκαδά, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ που πέθανε πριν από 15 χρόνια, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λαγκαδά για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο πατέρας μου εργάσθηκε καπνεργάτης τα πρώτα του χρόνια και εντάχθηκε αμέσως στο εργατικό κίνημα και στη συνέχεια έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος στον ΕΛΑΣ και μετέπειτα μαχητής του ΔΣΕ. Εφυγε στα 1948 στην Πολωνία όπου έζησε πολιτικός πρόσφυγας και επέστρεψε το 1991. Μέχρι που πέθανε ήταν μέλος του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αείμνηστου σ. ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΥ ΑΛΕΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και δασκάλου της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των πολιτικών προσφύγων (Μπούλκες και ΣΔ Τσεχ/κίας), διορισμένου, από το υπουργείο Παιδείας της ΣΔ Τσεχ/κίας, επιθεωρητή των σχολείων της μητρικής γλώσσας των πολιτικών προσφύγων. Στο μεγάλο αυτόν άνθρωπο οι κυβερνήσεις της δεξιάς, αλλά και του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ δεν επέτρεψαν, ούτε με άδεια, να επισκεφθεί τη γενέτειρά του - Πύργοι, παλιά Κατράνιτσα Πτολεμαΐδας - απορρίπτοντας όλες τις αιτήσεις, τις δικές του και της οικογένειάς του. Πέθανε στην Πράγα το 1989.

Προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης, 25 ευρώ.

Φωτιάδης Στάθης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΟΛΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε στο τιμημένο Κόμμα μας το ποσό των 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής», με τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες του, όπως και χιλιάδων άλλων αγωνιστών, θα δικαιωθούν σύντομα.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Η κόρη του, Ρένα, τα εγγόνια του, Κώστας και Λευτέρης Μαστοράκης.

***

φωτό 1

Την 18/11/2014 «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα και γιαγιά μας ΕΛΛΗ ΡΙΖΟΥΛΗ καταγόμενη από το Μεγαλόβρυσο Αγιάς. Καθημερινή αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη», προσπαθούσε με το δικό της τρόπο να υποστηρίξει τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μετάλλου Λάρισας.

  • Στη μνήμη της ΕΛΛΗΣ ΡΙΖΟΥΛΗ που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μετάλλου Λάρισας, το ποσό των 100 ευρώ.

Οικογένεια Κώστα Ριζούλη

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΛΕΤΗ που πέθανε στην πόλη Γκενγκ του Βελγίου, προσφέρω 100 ευρώ, 2η δόση, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελώνος.

Ο ανιψιός Γιώργος Σακοράφας

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΑ, που είχα την τιμή να είμαι συντρόφισσά του στη ζωή και τους αγώνες, πιστός, ακούραστος και αδάμαστος σε όλη την πορεία της ζωής του, μέλους του Κόμματος πάνω από 70 χρόνια.

Στην αθάνατη μνήμη του, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Η συντρόφισσά του Ελισάβετ

***

φωτο 1

Πέρασαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μάνα, ΣΟΦΙΑ ΤΖΟΛΑ. Στη μνήμη της προσφέρουμε 700 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ο σύζυγος Γιώργος και ο γιος Χρήστος Τζόλας

***

φωτο 3

Στη μνήμη του ήρωα του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, που, εξαιτίας της μεγάλης θυσίας του, κηρύχθηκε από το ΚΚΕ πανστρατιά νέων μελών στο Κόμμα (εγώ ήμουν 18 χρόνων τότε).

Επίσης, στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ανώτερου αξιωματικού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και διευθυντή μου στην κεντρική κομματική σχολή «ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Και, στη μνήμη του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Πετρίτης Αχιλλέας), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ανώτερου αξιωματικού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και υποδιευθυντή στην κεντρική κομματική σχολή «ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ». Και οι τρεις ανώτερα στελέχη του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης.

Στάθης Φωτιάδης

***

φωτο 2

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ γεννήθηκε στις Καστανιές Ορεστιάδας το '22. Οργανωμένος κομμουνιστής, πριν την κατοχή, μπαίνει στο ΕΑΜ τον Σεπτέμβρη του '42. Την 1/1/43 περνά σαν μαχητής στον ΕΛΑΣ, κι από κει στον ΔΣΕ μέχρι και τη λήξη του Εμφυλίου. Βρίσκεται πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, όπου γνωρίζει τη σ/φο της ζωής του ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΑ. Η Ελένη από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου βρέθηκε στο βουνό μαχήτρια του ΔΣΕ και, μετά, πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία. Ο Βασίλης Μπελιάς απεβίωσε στις 13/12/2004 και η Ελένη στις 18/9/2014.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Στη μνήμη τους, η κόρη τους Σμαρώ, προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, στο τιμημένο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στα 3 χρόνια από το φευγιό του αδελφού μας ΝΙΚΟΥ Χρ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΕΠΟΝίτη Μακρονησιώτη, προσφέρουμε 500 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας.

Οικογένεια Μιχάλη Χρ. Σπυριδάκη

***

φωτο 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ που απεβίωσε στις 27/11/2014. Ηταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που απεβίωσε στις 11/9/1990, προσφέρω το ποσό των 125 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Ναπολέων Νικοπολιτίδης

  • Το ζεύγος Παντελής και Θεοδώρα Φιλιππίδη προσφέρουν το ποσό των 25 ευρώ, αντί στεφάνου στη μνήμη της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

***

φωτό 1

Ο Περικλής Γρηγοριάδης, στη μνήμη της αδελφής του ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ και του αδελφού του ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΕΠΟΝίτη που σκοτώθηκε το 1944 σε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές, προσφέρει 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (Αεροπόρου) και των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΒΑΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (Αχιλλέας Πετρίτης)
ΒΑΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (Αχιλλέας Πετρίτης)
Η γυναίκα του

Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΜΑΝΩΛΗ ΣΑΒΒΑΤΗ από τους Αγίους Δέκα της Κέρκυρας, αντιστασιακού, Μακρονησιώτη και μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια του είμαστε εκεί που μας άφησε στο δικό του δρόμο, να βαδίζουμε και να αγωνιζόμαστε για τα ίδια ιδανικά.

Για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρουμε στο Κόμμα του, στο Κόμμα μας το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μπραχαμίου.

Η κόρη του Σαββάτη - Γιαννακούλα Μάγδα, ο γιος του Σαββάτης Κώστας, τα εγγόνια του Γιαννακούλας Λευτέρης, Σαββάτης Μανώλης.

***

φωτο 4

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ του Παναγιώτη, γεννήθηκε στον Πόντο και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κομμουνιστής από πολύ νέος ως το θάνατό του το 1987.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ, σύζυγός του, ακολουθεί την ίδια πορεία στα βάσανα που τους δημιούργησε ο καπιταλισμός και στην πολιτική της επιλογή, το ΚΚΕ. Πέθανε το 1990.

Τα παιδιά τους:

ΣΠΥΡΟΣ (ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ), μαχητής του ΔΣΕ, έδωσε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα του να υποχωρήσει, το 1947. Ηταν, μόλις 20 χρόνων.

Ο ΠΑΥΛΟΣ (ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ), γεωπόνος, ακολουθώντας την ίδια πολιτική κατεύθυνση, δίπλα στο ΚΚΕ, πέθανε το 1985.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στη μνήμη τους, οι κόρες και αδελφές τους, Παρέσα και Ρόζα, από το Γερακαριό του Κιλκίς, προσφέρουν στη μνήμη τους στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κιλκίς.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥΔΗΣ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Βασίλης Γρηγοριάδης
Βασίλης Γρηγοριάδης

Μερσίνη Κυζίλη
Μερσίνη Κυζίλη

ΝΙΚΟΣ Χρ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ Χρ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΤΑΣΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Λίτσα) Κούση
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Λίτσα) Κούση

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΛΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΛΕΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ

ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

ΚΥΖΙΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΥΖΙΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΟΥΣΤΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ

ΕΛΛΗ ΡΙΖΟΥΛΗ
ΕΛΛΗ ΡΙΖΟΥΛΗ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΤΖΟΛΑ
ΣΟΦΙΑ ΤΖΟΛΑ

ΜΠΕΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΕΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΑ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ