Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Μίλησαν τα φαβορί

Τα φαβορί που επικράτησαν στις περισσότερες αναμετρήσεις αλλά και το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό να υποχρεώνει σε ισοπαλία τον Αστέρα Τρίπολης ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τα δρώμενα στο χτεσινό κυρίως μέρος της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής στη Super League. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα με δύο παιχνίδια.

Με τον Μήτρογλου να κάνει την πιο πειστική εμφάνισή του μέχρι τώρα πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ της αναμέτρησης (36', 90'+) ο Ολυμπιακός, χωρίς να ξεφύγει από τη μέτρια εικόνα των τελευταίων εμφανίσεών του, κατάφερε να επικρατήσει χτες του Πανιωνίου στο Φάληρο με 2-0 και να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ, που όμως αγωνίζεται σήμερα, στη βαθμολογία. Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αμπιντάλ, ο οποίος επιστρέφει στη Βαρκελώνη για να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Μίνι έκπληξη υπήρξε στην Κομοτηνή, όπου ο Πανθρακικός έβαλε φρένο στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 σε ένα παιχνίδι - λασπομαχία εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. Τα γκολ πέτυχαν ο Τζανής (8') για τους γηπεδούχους και ο Γκοϊάν (31') για τους Αρκάδες.

Στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι καίγονταν και οι δύο για τους βαθμούς (έχοντας διαφορετικούς λόγους), τελικά ΟΦΗ και Καλλονή μοιράστηκαν τα γκολ αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (Μακρής 72' - Χουάνμα 70'), με τους Κρητικούς για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για κάτι παραπάνω. Για τον ΟΦΗ αποβλήθηκε ο Τριποτσέρης (82').

Η Βέροια, όντας καλύτερη της αξιόμαχης αλλά λαβωμένης από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα Νίκης Βόλου, κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο άγχος να επικρατήσει με 2-0 (38' Κάμπορα, 84' Καλτσάς).

Αλλα αποτελέσματα: Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1, Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0, Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 31, Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός 26, Αστέρας Τρίπολης 25, Βέροια 24, Ατρόμητος 22, Παναιτωλικός 21, Ξάνθη 21, Καλλονή 21, ΠΑΣ Γιάννενα 20, Καλλονή 18, Πλατανιάς 15, Λεβαδειακός 14, Πανιώνιος 14, ΟΦΗ 14, Πανθρακικός 11, Εργοτέλης 7, Νίκη Βόλου 7.

Επικίνδυνες έξοδοι για ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Οι δοκιμασίες σε δύσκολες έδρες του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και του τρίτου της βαθμολογίας Παναθηναϊκού σε Γιάννενα και Ξάνθη αντίστοιχα είναι αυτές που θα κλείσουν σήμερα την αυλαία της αγωνιστικής.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος με τον ΠΑΣ (17.15) θέλει να περάσει αλώβητος ακόμα ένα δύσκολο εμπόδιο και να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας απ' τους διώκτες του. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» έχει να αντιμετωπίσει και τις σοβαρές απουσίες παικτών για διάφορους λόγους αφού εκτός αποστολής τέθηκαν οι Ρατς (τιμωρημένος), Τζαβέλλας (λόγοι ξεκούρασης), Τζιόλης, Μακ, Κατσικάς (τραυματίες).

Σημαντικό εμπόδιο περιμένει και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, θέλοντας να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της τελευταίας περιόδου που τον έφερε στην πρώτη τριάδα, καλείται να κοντραριστεί εκτός έδρας με την ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά Ξάνθη (19.30 ΝS1). Από τους «πράσινους» θα λείψουν Ατζαγκούν και Κουτρουμπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ