Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολα έτοιμα για την έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Αύριο το απόγευμα ξεκινάει το Συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Δεκέμβρη

Ξεκινά τις εργασίες του το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, από αύριο Πέμπτη, έως την Κυριακή, 21 Δεκέμβρη, με σύνθημα «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο - χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση».

Η έναρξη του 11ου Συνεδρίου θα γίνει στις 5 το απόγευμα, με την παρουσίαση της εισήγησης του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, ενώ στην εκδήλωση της έναρξης θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Νίκος Παπαδημητρίου.

Η είσοδος στην εκδήλωση της έναρξης του Συνεδρίου γίνεται με προσκλήσεις. Εχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν βετεράνοι του Κόμματος και εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΕΑΜογενούς Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστές εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, το προεδρείο της ΟΓΕ, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», πρέσβεις, δήμαρχοι και βουλευτές του ΚΚΕ, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πολιτισμού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, θεραπευτικές κοινότητες των ΚΕΘΕΑ και «18Ανω», σύλλογοι οικογενειών θεραπευομένων, σωματεία εργαζομένων σε θεραπευτικές κοινότητες, εκπρόσωποι Κέντρων Πρόληψης, άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αθλητές και άλλες προσωπικότητες.

Το γιγαντοπανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου στον Περισσό
Το γιγαντοπανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου στον Περισσό
Ηδη, το κτίριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό έχει ντυθεί τα γιορτινά του προκειμένου να υποδεχτεί το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Οι δρόμοι προς το κτίριο έχουν σημαιοστολιστεί, η κεντρική είσοδος του κτιρίου αλλά και η πλευρά του στη λεωφόρο Ηρακλείου που φαίνεται από τους συρμούς του ΗΣΑΠ έχουν στολιστεί με μεγάλα πανό με το σύνθημα του Συνεδρίου.

Παράλληλα, οι σύνεδροι της ΚΝΕ και οι προσκεκλημένοι στο Συνέδριο και στην έναρξή του θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία σημαντική έκθεση, που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριό της με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει σε πολλές προθήκες υλικά και ντοκουμέντα που αφορούν τη νεολαία, από όλες τις χρονικές περιόδους, ξεκινώντας από την ίδρυση της ΟΚΝΕ και καταλήγοντας στην ίδρυση της ΚΝΕ το 1968. Περιλαμβάνονται έντυπα, εφημερίδες, της κάθε εποχής, γράμματα και έργα εξόριστων, εκδόσεις παιδαγωγών και λογοτεχνών για τα παιδιά που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά, υλικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αφορούν τους αγώνες της εργατικής τάξης, δύο ταμπλό με φωτογραφίες από το Αρχείο του ΚΚΕ που αφορούν τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς και μία προθήκη με έντυπα της Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας, μικρές εκδόσεις του ΔΣΕ για τους μαχητές του, χάρτες επιχειρήσεων, μηχανές που χρησιμοποιούνταν για την προπαγάνδα και τη δράση στον καιρό της παρανομίας, ακόμα και προσωπικά αντικείμενα μεγάλων μορφών του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ακόμα, σε ξεχωριστή θέση θα εκτεθούν και μια σειρά από αυθεντικά έργα του κομμουνιστή χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου, ο οποίος μετά το θάνατό του, στις 13 Σεπτέμβρη του 2013, κληροδότησε το σύνολο της περιουσίας του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έργα του, στο Κόμμα του, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ