Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Νταούλια» στο ρυθμό του κεφαλαίου

Στην «ποδιά» των περιβόητων «αγορών» συνεχίζουν να «σφάζονται» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος εγγυάται τη σταθερότητα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Χτες, ο Αλ. Τσίπρας σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της ΠΓ και του επικοινωνιακού επιτελείου, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση και την τρόικα ότι «μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής», χαρακτήρισε επικίνδυνο τον Αντ. Σαμαρά, χρεώνοντάς του αδιαφορία για τη σταθερότητα της οικονομίας. «Δε φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Εχει υιοθετήσει τη λογική: "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».

Το Σαββατοκύριακο, μιλώντας σε περιφερειακές συσκέψεις του κόμματός του, σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το περίγραμμα της προεκλογικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανέξοδους λεονταρισμούς απέναντι στην τρόικα, έμμεσες πλην σαφείς δεσμεύσεις στο κεφάλαιο για στήριξη κερδών και στην ΕΕ για αναγνώριση του χρέους, κάλεσμα συνεργασίας στη βάση ανταλλαγμάτων σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού και των άλλων κομμάτων της διαχείρισης, αλλά και κάλεσμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να βάλουν πλάτη με αντάλλαγμα απατηλές υποσχέσεις περί ...αλλαγής.

Μάλιστα, στο Ηράκλειο, κατά το «εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ' άρματα, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια» - τα οποία υποστήριξε ότι θα βαράει για να χορεύει η τρόικα πεντοζάλη - έφτασε στο έσχατο σημείο ψηφοθηρικής δημοκοπίας, υποστηρίζοντας πως όσοι βάλουν πλάτη για εναλλαγή στον κυβερνητικό θώκο αποτελούν άξια τέκνα, συνεχιστές της «Κρήτης των επαναστάσεων, της εθνικής αντίστασης, του περήφανου αγώνα για τη λευτεριά»!

Είμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία της δημιουργίας

Για πολλοστή φορά χαρακτήρισε τον Αντ. Σαμαρά «πρωθυπουργό του χάους», χρεώνοντάς του αντιλαϊκά μέτρα που «αναβλύζουν» ασταμάτητα απ' τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, αφήνοντάς την έτσι στο απυρόβλητο, όπως και την αστική εξουσία, για τις οποίες (ΕΕ και αστική εξουσία) ορέγεται να γίνει ικανός υπηρέτης τους.

Στο πλαίσιο των διαπιστευτηρίων που με τη σέσουλα καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στις «αγορές», ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε «ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές».

Απευθυνόμενος στο ίδιο το κεφάλαιο διαβεβαίωσε για τις προθέσεις του: «Ερχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς... για να αναλάβει ευθύνη... της διεκδίκησης με ασφάλεια. Τη μεγάλη ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την αλλαγή πορείας. Το μεγάλο εγχείρημα της ανασυγκρότησης ... Και να εφαρμόσει έξω από τη διαπραγμάτευση και σε περιβάλλον δημοσιονομικής ισορροπίας ένα ανορθωτικό πρόγραμμα... Είμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία της δημιουργίας και του συνακόλουθου κέρδους... Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί... Η Ευρώπη έχει κανόνες που διέπουν την ένωση των κρατών της. Μια ισχυρή κυβέρνηση, με ρεαλιστικό πρόγραμμα αλλαγής, είναι η προϋπόθεση όχι για να τιμωρήσουν την Ελλάδα, αλλά για να διαπραγματευτούν μαζί της. Με βάση τα συμφέροντά τους...».

Υπενθύμισε και τις πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ευνοϊκές για τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν να κάνουν με ρύθμιση χρεών και δανείων, φτηνή Ενέργεια, ρευστότητα, χρήση «όλων των εργαλείων δημόσιας πολιτικής για την ολόπλευρη στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης». Διευκρίνισε ότι είναι πρόγραμμα που «πατάει στο ρεαλισμό, δεν χρειάζεται καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε προσκλητήριο συμπόρευσης σε πολιτικές δυνάμεις της διαχείρισης, σε βουλευτές για να παρεμποδίσουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε όσους στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό τους οποίους διαβεβαίωσε: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, δεν έρχεται να παίξει το παιγνίδι της εξουσίας με τους όρους του χτες. Εμείς έχουμε μια άλλη, βαθιά δημοκρατική, αντίληψη για την εξουσία, τους τρόπους άσκησής της, τους σκοπούς της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ