Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΣΕΡΡΕΣ
Κινητοποιήσεις για τη στέγαση και τη σίτιση

Να μην υπάρξει καμιά δίωξη - απομάκρυνση σπουδαστή από τις εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας και να καταργηθεί άμεσα ο αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας των εστιών, απαίτησαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ, συμμετέχοντας στη χτεσινή παρέμβαση που οργάνωσε ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών με την υποστήριξη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στη συνεδρίαση της Εφορίας των εστιών, με θέμα την έξωση 3 σπουδαστών από τα δωμάτιά τους, επειδή χρησιμοποίησαν ΙΧ αυτοκίνητο! Πρόκειται για κατηγορία που προκύπτει από τον εντελώς αναχρονιστικό κανονισμό των εστιών, ο οποίος απαγορεύει την απομάκρυνση των φοιτητών από την εστία με ΙΧ, δηλαδή απαγορεύει να περάσει να τους πάρει με το αυτοκίνητο ένας συγγενής ή ένας φίλος τους! Την ίδια στιγμή δε που προβλέπονται αυτά, τα αστικά λεωφορεία δεν περνούν από την εστία τα απογεύματα μετά τη δύση του ηλίου.

Να σημειώσουμε ότι άλλοι δυο σπουδαστές απειλούνται με έξωση, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα βαριά χαράτσια για τη διαμονή τους στα δωμάτια της εστίας.

Η δυναμική παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της απόφασης της Εφορίας, αλλά οι σπουδαστές δηλώνουν ότι δεν εφησυχάζουν και θα συνεχίσουν τον αγώνα, διεκδικώντας την αναθεώρηση του αναχρονιστικού κανονισμού, την επίλυση όλων των προβλημάτων υποδομών που αντιμετωπίζουν οι εστίες, την ανάγκη να καταργηθεί το χαράτσι που πληρώνουν οι σπουδαστές για τη διαμονή τους κ.ά.

Στις Σέρρες

Τη δωρεάν σίτιση των σπουδαστών επέβαλαν προχτές αγωνιστικά οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ των Σερρών. Απέκλεισαν τα ταμεία στη Λέσχη και έδωσαν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου και σίτισης για όλους τους σπουδαστές από τις 12 έως και τις 3 το μεσημέρι. Η αγωνιστική αυτή παρέμβαση βρήκε τη θερμή ανταπόκριση των σπουδαστών, καθώς είναι οξυμένο το πρόβλημα της σίτισης.

Για τους 10.000 σπουδαστές του ΤΕΙ φέτος, έχουν δοθεί μόνο 2.000 κάρτες σίτισης. Η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών αναγκάζεται να πληρώνει 4 ευρώ ημερησίως για να τρώει στη Λέσχη.

Σήμερα, η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τη δράση της με παρέμβαση που οργανώνει τις 6 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ, για το ζήτημα της θέρμανσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ