Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κάνουν λίφτινγκ στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Παρεμβάσεις» για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αναφέρουν: «Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι καταγράφεται -και μάλιστα ενισχυμένο- ένα πλατύ ρεύμα μέσα στην εκπαίδευση το οποίο αποδοκιμάζει τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ), ενώ ταυτόχρονα γυρνάει τις πλάτες του στις "σειρήνες" του νέου κυβερνητισμού (ΣΥΝΕΚ) που τάζει "εύκολες" και ανέξοδες λύσεις». Εδώ πραγματικά είναι να γελά κανείς...

Πράγματι, οι «Παρεμβάσεις» σημείωσαν σημαντική άνοδο στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, όμως, είναι ότι στις εκλογές αυτές, ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Παρεμβάσεις» κατέβηκαν από κοινού σε 68 τοπικά (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) αλλά και περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ)! Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 68! Την ίδια ώρα, στα κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) είχαν χωριστά ψηφοδέλτια! Ο καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Από πού και ως πού, λοιπόν, η ψήφος στις «Παρεμβάσεις» αποτελεί καταδίκη του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, όταν σε 68 υπηρεσιακά συμβούλια έχουν κοινό ψηφοδέλτιο με το ΣΥΡΙΖΑ; Και όχι μόνο αυτό. Κοινά ψηφοδέλτια με το ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζουν σε πάνω από 250 σωματεία στο Δημόσιο. Εχουν την ίδια γραμμή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα... μόνο που λένε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Να τι είπε η εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ: «Ανατροπή δε γίνεται χωρίς αλλαγή κυβέρνησης (...) το κίνημα πρέπει να κρατάει όμηρο την επόμενη κυβέρνηση». Δηλαδή, το κίνημα να υποταχθεί στο στόχο για κυβερνητική εναλλαγή στα πλαίσια του συστήματος και ταυτόχρονα να σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διορθωθεί, να έρθει στον ίσιο δρόμο, να κινηθεί σε σωστή, φιλολαϊκή κατεύθυνση. Τι διαφορετικό λένε αλήθεια οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι «Παρεμβάσεις», από τη μία, έχουν γίνει ουρά του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, βάζουν το κίνημα να διαλέξει κυβερνητικό διαχειριστή στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου, του καπιταλιστικού συστήματος, προβάλλουν ως αιτία των δεινών του λαού τα μνημόνια, την «εθελόδουλη» στάση της συγκυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, ακριβώς δηλαδή ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Και, από την άλλη, προσπαθούν να εμφανιστούν, προφανώς για λόγους εκλογικής επιβίωσης, ως δύναμη που καταγγέλλει τάχα το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ετσι είναι ο οπορτουνισμός! Καιροσκόπος και τυχοδιώκτης. Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα! Ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του.


Η.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ