Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες

Icon

Για την κατάσταση που διαμορφώνει στη Μεσόγειο η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της σημειώνει:

«Η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη της έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο και το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων, που παλεύοντας να επιβιώσουν αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις του FRONTEX και τις εθνικές δυνάμεις καταστολής. Ο νέος επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, εξήγγειλε ένταση της καταστολής και του κυνηγητού των μεταναστών.

Δίπλα στη χερσαία επιχείρηση "Mos Majiorum" που υλοποιεί η Ιταλική Προεδρία, ο Δ. Αβραμόπουλος ανήγγειλε την έναρξη της θαλάσσιας επιχείρησης "Τρίτων" από τον FRONTEX για τη "φύλαξη των συνόρων της ΕΕ", που με βεβαιότητα θα μεγαλώσει τη λίστα των ανθρώπινων τραγωδιών στη Μεσόγειο.

Η ΕΕ είναι αυτή που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της - μαζί με τους συμμάχους της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - σε όλο τον κόσμο ξεριζώνει χιλιάδες δυστυχισμένους, για να βρουν τραγικό θάνατο στα σύνορά της. Στους "τυχερούς" που καταφέρνουν να γλιτώσουν επιφυλάσσει στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναγκαστικές απελάσεις, μαύρη εργασία και άγρια εκμετάλλευση σαν πάμφθηνη εργατική δύναμη για να συσσωρεύει κέρδη το κεφάλαιο. Μετανάστες και ντόπιοι εργάτες έχουν κοινό εχθρό: Τα μονοπώλια και την Ενωσή τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν τα νέα μέτρα και επιχειρήσεις καταστολής και η δράση του FRONTEX. Στηρίζει την πάλη τους για:

-- Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες.

-- Να νομιμοποιούνται όσοι μετανάστες ζουν και εργάζονται στα κράτη - μέλη της ΕΕ, ιδίως εκείνους με ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τις χώρες αυτές.

-- Να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-- Κατάργηση των Κανονισμών «Δουβλίνο» ΙΙ και ΙΙΙ.

-- Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

-- Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ