Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες δυνάμεις στη συγκέντρωση στον Πειραιά

Η πορεία στους δρόμους του Πειραιά
Η πορεία στους δρόμους του Πειραιά
Χιλιάδες ήταν και στον Πειραιά, οι απεργοί στεριάς και θάλασσας, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και αυτοαπασχολούμενοι και μαζί τους μαθητές από λύκεια και γυμνάσια και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά που διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με προμετωπίδα το μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ που έδινε το στίγμα με τη φράση: «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, ασπίδα μας η αλληλεγγύη».

Τα μαζικά μπλοκ των συνδικάτων και των λαϊκών επιτροπών, που ήταν όλα ενισχυμένα με «νέο αίμα», ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά. Εξίσου ενθαρρυντικό είναι οι νέες «παρουσίες» που καταγράφηκαν, όπως για παράδειγμα η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ), αλλά και εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», που συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συγκροτημένα και οργανωμένα με δικό τους μπλοκ, κόντρα στην απόφαση της πλειοψηφίας (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), να συμμετέχει το σωματείο στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

Πρωτόγνωρα μαζικό ήταν το μπλοκ της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των σπουδαστών από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, αλλά και των εργαζομένων από τους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, πίσω από το πανό που υπέγραφε το Συνδικάτο ΟΤΑ - παράρτημα Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΕΔΝΕ Αντρέας Πιτερός ανέφερε ότι αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ενωσης στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ «γιατί θέλουμε πραγματικά να στηρίξουμε την δημόσια ναυτική εκπαίδευση και είμαστε ενάντια στην ιδιωτική εκπαίδευση που προωθούν». Ενώ ο γραμματέας της ΠΕΕΔΝΕ Ηλίας Μεσέρδης σημείωσε ότι «το ΠΑΜΕ απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο» για τη «λύση των κοινών μας προβλημάτων».

Η μάχη της απεργίας είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα με την περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων, στα εργοστάσια και αλλού. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρική ομιλήτρια την Μαργαρίτα Ρεΐση, πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών. Ακολούθησε πορεία, με «κεφαλή» το μαζικό μπλοκ των μεταλλεργατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά(2018-05-02 00:00:00.0)
Μαζικά όλα τα μπλοκ στη συγκέντρωση του Πειραιά(2015-11-13 00:00:00.0)
Πλήθος και παλμός(1998-05-02 00:00:00.0)
Υπονομευτικές μεθοδεύσεις στην ΠΝΟ(1998-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ