Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα!

Αποσπάσματα από την ομιλία της Γιώτας Ταβουλάρη στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Η Γιώτα Ταβουλάρη
Η Γιώτα Ταβουλάρη
Είμαστε εδώ πιο δυνατοί, με την παρακαταθήκη της προηγούμενης αγωνιστικής μας δράσης και του συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη. Με τις ζωντανές και συλλογικές μας διαδικασίες, την πλατιά και καθαρή συζήτηση με τους συναδέλφους μας, την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες του καιρού μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Με την οργάνωση σε δυνατά, μαζικά σωματεία, με συμμετοχή των μελών στη δράση, με δραστηριότητες για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές οικογένειες, με συνεχή παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, σύγκρουση με την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους και αταλάντευτη υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Σωματεία - μάχιμες δυνάμεις στον αγώνα για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Με υπομονή, επιμονή και πίστη στο δίκιο και στους στόχους της τάξης μας. Με πίστη και εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, στη δύναμη όλων των συναδέλφων, ακόμα και αυτών που δεν έχουν τολμήσει μέχρι τώρα να κάνουν το βήμα της οργάνωσης και του αγώνα. Γι' αυτό, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στις δυσκολίες.

Να επιμείνουμε στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, παλεύοντας να ξεπερνιέται ο φόβος, η απογοήτευση, οι συγχύσεις. Να επιμείνουμε στην επαφή μας, στην επαφή των σωματείων με τους εργαζόμενους, ξεπερνώντας τα εμπόδια των εργοδοτών. Να επιμείνουμε, ώστε τα σωματεία να είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου, να τον στηρίζουν και να στηρίζονται σε αυτόν, να τον αξιοποιούν.

Να επιμείνουμε στην οργάνωση των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών στα σωματεία με πιο έντονη και πιο ειδική δουλειά. Να ατσαλωθούμε, όχι μόνο για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες και τα εμπόδια, αλλά να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τα μεγαλύτερα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν οι εργοδότες και το κράτος τους στην οργάνωση και στη συλλογική πάλη των εργαζομένων, στη συνδικαλιστική δράση.

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η «σωτηρία» μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Απορρίπτουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήριγμα των εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής(2021-12-11 00:00:00.0)
Σκέψεις και συμπεράσματα για τη βελτίωση της δουλειάς των μελών και φίλων του ΚΚΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στη Βρετανία(2021-06-05 00:00:00.0)
Αναντικατάστατο όπλο των εργαζομένων οι συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων(2019-09-28 00:00:00.0)
Η μαζική συλλογική δράση μπορεί να απαντήσει στην εργοδοτική επιθετικότητα(2013-03-16 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ(2012-02-08 00:00:00.0)
Να χτυπήσει παντού συναγερμός(2009-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ