Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις διοικητικών υπαλλήλων

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι Διοικητικοί Υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Ειδικότερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθήνας έχουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).

Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται και από τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο κτίριο Διοίκησης.

Σύσκεψη πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα και ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πάτρας, ο οποίος αποφάσισε για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα τους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αντιγραφή όσων περιγράφονται στη Συνθήκη της Μπολόνια, στη Λευκή Βίβλο, στη Στρατηγική της Λισσαβόνας, που απερίφραστα έχουμε καταδικάσει, γιατί προσαρμόζουν ακόμη περισσότερο στις ανάγκες της αγοράς τα Πανεπιστήμια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ