Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
«Στον αέρα» ο έλεγχος στους χώρους δουλειάς

Στην ...καλή διάθεση των εργοδοτών εναποθέτει η κυβέρνηση την προστασία της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, από το βήμα της Βουλής, στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με τη σταδιακή συρρίκνωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν μείνει για να ελέγχουν τους χιλιάδες εργασιακούς χώρους όλοι και όλοι 220 επιθεωρητές Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και αυτό όταν από το 1999 μέχρι το 2012 η εργατική τάξη έχει θρηνήσει 1.700 νεκρούς στους τόπους δουλειάς. «Δηλαδή - ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης - κάθε τρεις μέρες, ένας εργαζόμενος» δεν γύριζε σπίτι του.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρέπεμψε στην «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», ισχυριζόμενος ότι «καταφέραμε να έχουμε έναν καλό σχεδιασμό, προκειμένου να αναδείξουμε την ευθύνη των επιχειρήσεων, των εργοδοτών, αλλά και των διευθυντικών στελεχών να εκπονούν και να κάνουν προγράμματα μέσα στην επιχείρηση».

Οσον αφορά την κατάργηση των Επιθεωρήσεων αποφάνθηκε ότι «μπορεί να γίνει δουλειά και με το μειωμένο προσωπικό σε αυτές τις περιοχές», αφού κατά τον Β. Κεγκέρογλου «έχουν πάψει πια να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις» επειδή έχουν βελτιωθεί οι δρόμοι, οπότε μπορεί ένας επιθεωρητής να «πεταχτεί» και σε διπλανό νομό!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ