Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θλίψη και ερωτήματα από το θάνατο 14χρονου

Θλίψη και ερωτήματα προκαλούνται από το νέο θανάσιμο τραυματισμού παιδιού σε αγωνιστικό χώρο, που συνέβη στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ένας 14χρονος μαθητής, παίζοντας το απόγευμα στην αυλή του σχολείου της περιοχής, κάποια στιγμή κρεμάστηκε σε στεφάνη μπασκέτας που υπήρχε στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα με την κατάσταση αρκετών αγωνιστικών χώρων (δημόσιων ή ιδιωτικών) που αφορά τη συντήρησή τους, την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας ή τη φύλαξή τους. Ειναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβηκε απόγευμα στον προαύλιο χώρο σχολείου, που ήταν χωρίς επιτήρηση και αφού προηγουμένως η παρέα των παιδιών είχε πηδήξει τα κάγκελα για να εισέλθει. Ζητήματα που πολλές φορές αποδεικνύονται μοιραία για τις ζωές παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια άλλη περίπτωση, πριν ένα χρόνο, 9χρονος είχε χάσει τη ζωή του στην Ηλιούπολη, όταν σε γήπεδο 5x5 όπου έκανε προπόνηση χτυπήθηκε από δοκάρι που έφυγε από τη θέση του εξαιτίας του δυνατού αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ