Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπονομεύουν τη συμμετοχή φοιτητών - σπουδαστών

Με ανακοίνωσή του το ΜΑΣ αναφέρεται στη στάση των άλλων δυνάμεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ απέναντι στην πρόταση για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο!

Οι δυνάμεις των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ: Στην πλειοψηφία των σχολών καταψηφίζουν τις προτάσεις για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα των φοιτητών και των σπουδαστών και να οργανωθεί η διεκδίκηση. Σε όλες τις σχολές ψηφίζουν κατά της συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά οποιασδήποτε κινητοποίησης. Οι τοποθετήσεις τους είναι οι εξής: "Η κυβέρνηση κάνει έργο, δεν πρέπει να την πολεμάμε", "η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση", "κάντε υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πολυτέλεια αυτά που ζητάτε", "με τους αγώνες θα χαθούν τα μαθήματα" και άλλα τέτοια.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της. Το ίδιο κάνουν και οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ). Από κοινού στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων καταψηφίζουν τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπως κάνουν και οι ΔΑΠ - ΠΑΣΠ! Οχι μόνο αυτό όμως! Πολεμούν το συλλαλητήριο με λύσσα που θα ζήλευε ακόμα και η κυβερνητική ΔΑΠ! Λένε "το συλλαλητήριο είναι κομματικό", "είναι τουφεκιά στον αέρα"...

Εμείς ρωτάμε: Είναι "κομματικό" και "τουφεκιά στον αέρα" ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο στο οποίο έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν πάνω από 600 φορείς από όλη την Ελλάδα για να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική "βουλιάζοντας" την Αθήνα; Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ