Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΕΕ και νέα ΚΑΠ φέρνουν παραπέρα βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών

Eurokinissi

Στις ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών στάθηκε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Να θυμηθούμε τι λέγανε οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στη φτωχομεσαία αγροτιά. Οτι θα ζήσει στον παράδεισο της ΕΕ και θα τρώει με "χρυσά κουτάλια". Αντί γι' αυτά βρέθηκε στην κόλαση καταχρεωμένη. Το ίδιο κάνετε και σήμερα, κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Προσπαθείτε να πείσετε τη φτωχή αγροτιά ότι η νέα ΚΑΠ θα δώσει ανάσα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι θα φέρει βίαιο παραπέρα ξεκλήρισμα στα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά.

Σε μια χώρα με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει μέσα από κεντρικό σχεδιασμό για την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών λαϊκών αναγκών, αντί γι' αυτό, τι έχουμε; Εχουμε πλήρη διατροφική εξάρτηση. Δεν ευθύνονται, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, γι' αυτήν την κατάσταση η ΕΕ και η ΚΑΠ; Σπέρνετε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλοαγροτική ΚΑΠ μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι στον αντίποδα αυτής της αγροτοκτόνας πολιτικής, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, με κοινωνικοποίηση της γης, με οργάνωση της κοινωνίας, όπου η αγροτιά θα παράγει χωρίς τους εκβιασμούς των εμποροβιομηχάνων, με κριτήριο όχι το κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού, με σχεδιασμό κεντρικό, που θα προστατεύει και θα αναπτύσσει την ντόπια φυτική και ζωική παραγωγή από κάθε κίνδυνο και όχι αυτό που κάνατε σήμερα, που αφήσατε την κτηνοτροφία στο έλεος του καταρροϊκού πυρετού που σαρώνει τη χώρα από τον Εβρο ως την Κρήτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ