Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Απαιτούν νηπιαγωγό για το ολοήμερο

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Παύλου Μελά πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, γονείς του 21ου Νηπιαγωγείου, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Σταυρούπολης, απαιτώντας νηπιαγωγό για το ολοήμερο τμήμα.

Οι γονείς κατήγγειλαν ότι σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων ακόμη δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν σπίτι. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις των γονέων και τη μαζική παράσταση που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη Δευτέρα, πήγε προσωρινά μια νηπιαγωγός, η οποία όμως σχεδόν αμέσως επέστρεψε στην προηγούμενη οργανική της θέση αφού δεν είχε έρθει ακόμα η αναπληρώτριά της.

Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κάθε πρόσφορο τρόπο, αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Για το θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή και οι βουλευτές του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, που την υπογράφουν, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας άμεσα μέτρα για την κάλυψη της κενής θέσης ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα στο 21ο Νηπιαγωγείο.

  • Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) 119 δασκάλων και 74 νηπιαγωγών, οι οποίοι καλούνται την ερχόμενη Δευτέρα να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας έχει παραδεχτεί ότι ακόμα και με το σύνολο των αναπληρωτών που θα πάρει, πάλι θα υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ