Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την 1η Νοέμβρη να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

Κλιμακώνονται οι δράσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Μία από τις νέες αφίσες του ΠΑΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Μία από τις νέες αφίσες του ΠΑΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες σωματείων και φορέων για το δίμηνο δράσης του ΠΑΜΕ και το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, που βάζει στο επίκεντρο τα ζητήματα των ανέργων και των οικογενειών τους.

Θυμίζουμε ότι με αποφάσεις τους, το πανελλαδικό συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν 422 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος. Συγκεκριμένα, 14 Εργατικά Κέντρα, 12 Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, 215 Σωματεία, 67 Σωματεία Συνταξιούχων, 14 Σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ, 76 Σύλλογοι Γυναικών, 9 Ομοσπονδίες, αγροτικοί σύλλογοι και μπλόκα αγροτών, 15 Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων.

Μαζί με τις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς, γι' αυτές τις μέρες, προγραμματίζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω δράσεις:

  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, σήμερα 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10 στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ για την οικονομική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, αύριο 9/10, στις 11 π.μ.
  • Από το Σύλλογο της ΟΓΕ στην Πρέβεζα, εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11/10.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση αύριο 9/10 στο νοσοκομείο της πόλης.
  • Από την Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ, εκδήλωση για την Παιδεία, στις 12/10.
  • Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στις 13/10, παρέμβαση στο ΙΚΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των καθαριστριών.
  • Από τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού, Νέων Τεχνολογιών, Εμπορίου - Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, στις 15/10, στις 8.30 π.μ. παράσταση στη διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Στις 11/10 θεατρική παράσταση με το έργο «Αγγέλα» (8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου). Στις 25/10 συναυλία (9 μ.μ., στο θέατρο «Εφη»).
Συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις

Παράλληλα, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις Σωματείων και Ομοσπονδιών, που κάνουν απολογισμό της έως τώρα δράσης και καθορίζουν τα επόμενα βήματα. Συγκεκριμένα:

  • Σε συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σήμερα, Τετάρτη, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος). Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για τους εργαζόμενους του κλάδου. Το Συνδικάτο καλεί τα μέλη διοικήσεων των Παραρτημάτων και των επιχειρησιακών σωματείων να πάρουν μέρος. Παράλληλα, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 15 Οκτώβρη.
  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) οργανώνει πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων του κλάδου την Κυριακή 12 Οκτώβρη στην Αθήνα. Εχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη απεργίας στον κλάδο την 1η Νοέμβρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.
  • Τη διεκδίκηση άμεσα μέτρων προστασίας για τους ανέργους του κλάδου και συνέχιση του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με συμμετοχή και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής.
  • Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, στην Αθήνα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ