Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράσεις Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πραγματοποίησαν χθες το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αντιδρώντας στην αύξηση των εισιτηρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση και θα ισχύσει από την 1η του Οκτώβρη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές των ΕΠΑΛ του Ευκλείδη που από προχθές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Ολοι μαζί, απαίτησαν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% και δωρεάν μεταφορές για ανέργους, μαθητές και φοιτητές. Επίσης, απαίτησαν να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων του Οργανισμού, να μην περικοπούν τα δρομολόγια, σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία. Κάλεσαν το λαό να παλέψει για δημόσιο ΟΑΣΘ, για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών που θα λειτουργεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, απαίτησαν και πέτυχαν το σβήσιμο προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ανέργους, μαθητές και φοιτητές επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το εισιτήριο.

Στην Ξάνθη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Ξάνθης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, που μέσω του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή.

Κατήγγειλαν ότι η νέα φοροκαταιγίδα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τον ΕΝΦΙΑ, κυριολεκτικά εξοντώνει το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται, με οργάνωση και αντεπίθεση.

Σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ

Κινητοποιήσεις - παραστάσεις διαμαρτυρίας στους τοπικούς ΟΑΕΔ, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Καστοριά, με πρωτοβουλία σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, απαίτησαν μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ