Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλα λαϊκά γλέντια

Με το τραγούδι «Πέφτουν τα ψέματα βροχή» ξεκίνησε στη Λαϊκή Σκηνή η συναυλία της Γλυκερίας. Με τη σπουδαία λαϊκή της φωνή, μας ταξιδεύει «από τον Τσιτσάνη μέχρι τον Καλδάρα», καλώντας τους επισκέπτες να ξεσηκωθούν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, όπως έγινε για αρκετές ώρες. Η Γλυκερία υπενθύμισε τη συμμετοχή της στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως σε αυτά του Περιστερίου και του Ζωγράφου και κάλεσε τον κόσμο να φτιάξει έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που ήταν δύσκολο να προσεγγίσεις τη Λαϊκή Σκηνή.

Νωρίτερα, μια διαφορετική εκδοχή του ρεμπέτικου απόλαυσαν οι επισκέπτες στη Λαϊκή Σκηνή, με τα τάστα της κιθάρας του Δημήτρη Μυστακίδη, που παρουσίασε το πρόγραμμα «Η κιθάρα στα χρόνια του ρεμπέτικου». Γνωστός για τις μουσικές του «αναζητήσεις» και πιστός στο Φεστιβάλ, ξεσήκωσε νέους και μεγαλύτερους με πασίγνωστα τραγούδια της εργατικής τάξης.

Αντίστοιχα, το βράδυ της Παρασκευής η Λαϊκή Σκηνή του Φεστιβάλ ταξίδεψε τον κόσμο στη λαϊκή παράδοση με ένα αφιέρωμα σε δημοτικά τραγούδια της δουλειάς και μετά η σκυτάλη δόθηκε στον Νίκο Φάκαρο και το ικαριώτικο συγκρότημά του για ένα γλέντι με δεκάδες χορευτικούς κύκλους που κράτησε μέχρι αργά.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ