Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ - Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
Πεδία επενδύσεων και εργαλεία χρηματοδότησης για το κεφάλαιο

Ιδιωτικοποιήσεις, «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» και επιδότηση επιτοκίων επιχειρηματικών δανείων στην ατζέντα των δύο υπουργών

Από τη συνάντηση του Ν. Δένδια με την αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών

Eurokinissi

Από τη συνάντηση του Ν. Δένδια με την αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών
Η ενεργοποίηση του «Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου» για τη διοχέτευση ρευστότητας σε επιχειρήσεις ήταν στην ατζέντα χτεσινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, με αντιπροσωπεία βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου. Ο Ελληνας υπουργός έβαλε επίσης ξανά στο τραπέζι το ζήτημα της επιδότησης του τραπεζικού επιτοκίου σε επιχειρηματικά δάνεια από τα ευρωενωσιακά κονδύλια του ΕΣΠΑ, το οποίο όμως προσκρούει στους κανόνες του ισχύοντος κοινοτικού πλαισίου. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η προσαρμογή της «ευρωπαϊκής πολιτικής ανταγωνισμού» και των κρατικών ενισχύσεων στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, οι πρώτες εκταμιεύσεις από το «επενδυτικό ταμείο» (στο οποίο μετέχει η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW) αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Νοέμβρη, προκειμένου να «δανειοδοτούνται ευκολότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ως «μικρομεσαίες επιχειρήσεις», βέβαια, ορίζονται από την ΕΕ οι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 250 εργαζόμενους, ενώ η χρηματοδότησή τους θα γίνεται με κριτήρια βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, δηλαδή εκ των πραγμάτων αποκλείονται οι μικροεπαγγελματίες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε, επίσης, χτες και με στελέχη του μονοπωλίου της «Google», με αντικείμενο, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, την εκ μέρους τους «παροχή τεχνογνωσίας», για τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ψηφιακή καινοτομία».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, έδωσε έμφαση στο μεγάλο «επενδυτικό ενδιαφέρον» για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τα «λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες εταιρείες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ