Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στην σ. Βάλια Σεχίδου

Με πολιτική κηδεία, την Παρασκευή 11/9, κηδεύτηκε στη Φλώρινα η συντρόφισσα Βάλια Σεχίδου, που «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών.

Η Β. Σεχίδου γεννήθηκε το 1918 στην Αλεξανδρούπολη της Ρωσίας. Το 1922 ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Οργάνωσε τις γυναίκες του χωριού και βοηθούσαν στην Αντίσταση, μάζευαν τρόφιμα για τους αντάρτες, έκαναν μυστικές συσκέψεις σε σπίτια, στόμα με στόμα προσπαθούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον οργανώσουν. Οταν ήρθαν οι Μπουραντάδες στο χωριό παρέταξε τις γυναίκες του χωριού με τραγούδια απέναντι στα όπλα τους.

Το 1944, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της. Δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως στο γυναικείο κίνημα. Το 1989 - 1991, για ακόμη μια φορά, καθοριστική υπήρξε η δράση της και η συμβολή της για την υπεράσπιση των μαρξιστικών - λενινιστικών χαρακτηριστικών του Κόμματος, τόσο κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαπάλης στο 13ο Συνέδριο, αλλά και στην εκ νέου δράση για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Κόμματος.

Η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ αποχαιρετώντας την, σημειώνει: «Συντρόφισσα Βάλια στα 70 χρόνια της κομματικής ζωής ήσουν σταθερή και αταλάντευτη στα κομμουνιστικά ιδανικά και ιδεώδη, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, για το σοσιαλισμό.

Για μας τους νεότερους που είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί σου είσαι παράδειγμα για την αγωνιστική σου στάση, πηγή άντλησης δυνάμεων.

Αυστηρή αλλά δίκαιη, βλέποντας με αισιοδοξία τη ζωή, μάς έδινες πάντα θάρρος.

Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε, όπως εσύ πορεύτηκες σε όλη σου τη ζωή, τον αγώνα σου για μια άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ