Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΙΟΥ «ΕΜΠΟΛΑ»
Ανησυχεί και το ΔΝΤ

Ανησυχία για τα αποτελέσματα που η επιδημία του ιού «Εμπολα» μπορεί να έχει στην καπιταλιστική ανάπτυξη της Αφρικής εκφράζουν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Συγκεκριμένα, διατυπώνονται δυσμενείς προβλέψεις για τους δείκτες ανάπτυξης, αλλά και τα δημοσιονομικά κενά σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία. Ο προβληματισμός των ιμπεριαλιστικών επιτελείων μεγαλώνει, με δεδομένο τον όλο και μεγαλύτερο βαθμό αλληλεξάρτησης των καπιταλιστικών οικονομιών, αλλά και το γεγονός ότι στην Αφρική δραστηριοποιούνται πολλά ισχυρά μονοπώλια, άρα σημαντικές αλλαγές στους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης θα προκαλέσουν νέα δεδομένα για μια σειρά κεφάλαια.

Χτες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του «Εμπολα» στη δυτική Αφρική ξεπέρασε τους 2.400, σε σύνολο τουλάχιστον 4.784 κρουσμάτων. Μόνο στη ΛΔ Κονγκό, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί έχει υπερδιπλασιαστεί μόνο μέσα σε μια βδομάδα, φτάνοντας τα 66 επιβεβαιωμένα κρούσματα (τα 37 ήταν θανατηφόρα).

Επίσης, η Κούβα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να στείλει στην περιοχή 165 εργαζομένους από τον κλάδο Υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, επιδημιολόγους, ειδικούς στον έλεγχο μολυσματικών νόσων, γιατρούς της μονάδας εντατικής θεραπείας και άλλους αξιωματούχους), προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ