Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ - Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κυρίαρχοι Αιγάλεω και Ακράτητος

Υποχρεώσεις... τέλος, για την Α' Κατηγορία. Το πρώτο πρωτάθλημα με τη νέα ονομασία έφτασε στο τέλος για τους 12 από τους 16 συλλόγους που συγκροτούσαν την Κατηγορία και πλέον τα σχέδια για τη νέα χρονιά έχουν μπει ήδη μπροστά, είτε για τις ομάδες που παρέμειναν είτε για αυτές που ανέβηκαν στα... μεγάλα σαλόνια είτε και για αυτές που υποβιβάστηκαν στη Β'.

Το πρωτάθλημα της πρώην Β' Εθνικής είχε από την αρχή ως μόνο πρωταγωνιστή το Αιγάλεω, αφού έδειξε από νωρίς τα δόντια του. Από την άλλη, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο νεοφώτιστο Ακράτητο, που κατόρθωσε να αποδείξει ότι μπορεί με την πρώτη στα δύσκολα και να πάρει το εισιτήριο για την Εθνική Κατηγορία. Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις ομάδες που πέρασαν κατά διαστήματα από τη... μεγάλη Κατηγορία (Καβάλα, Τρίκαλα, Λάρισα και Ελευσίνα) υποβιβάστηκαν και θα προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο στη Β'.

Πέρα από τους παίκτες των 12 συλλόγων που πλέον θα χαρούν τις διακοπές τους μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν, άλλες 4 ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ το καλοκαίρι για να κερδίσουν μια ακόμα ευκαιρία παραμονής στην Α' Εθνική (Ναυπακτιακός, Παναιγιάλειος, Αγιος Νικόλαος και Παναιτωλικός).

Η Α' Κατηγορία με... αριθμούς

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά, οι αριθμοί φανερώνουν κάπως την κατάσταση που επικράτησε για 30 αγωνιστικές. Οι διαιτητές υποχρεώθηκαν 90 φορές να βγάλουν την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι τους με περισσότερες στους παίκτες της Καλαμαριάς και του Αιγίου (από 10), ενώ στην αντίπερα όχθη κανένας παίκτης των πρωταθλητών δεν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στον πίνακα των σκόρερ πιο εύστοχος ήταν ο Θωμάς Μαρκής του Αιγάλεω με 16 τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Ζαχαρόπουλος της Καλλιθέας με 15 τέρματα (5 πέν.) και Καραπίτσος του Παναιγιάλειου 14 (3).

Στα 240 παιχνίδια που διεξήχθησαν, 629 τέρματα επιτεύχθηκαν, ενώ μόλις τέσσερα παιχνίδια είχαν σαν τελικό σκορ το 0-0. Συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους είχαν μόνο δύο ποδοσφαιριστές: ο Ράπτης του Ακράτητου και ο Μάρης του Αγίου Νικολάου. Τέλος, όσον αφορά τα εισιτήρια, τη μεγαλύτερη συμπαράσταση είχε ο Παναιτωλικός, καθώς στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Αγρίνιο έκοψε πάνω από 15 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ ο ουραγός Πανελευσινιακός ήταν και τελευταίος στο σχετικό πίνακα, με 3.300 εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ