Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
MONAKO - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F-1
Θρίαμβος Φεράρι με γκρίνιες της Μακλάρεν

Την πέμπτη νίκη της καριέρας του στο κλασικό γκραν πρι του Μονακό πέτυχε ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πρωταθλητής, συνεπικουρούμενος από τον Βραζιλιάνο Ρούμπενς Μπαρικέλο, που τερμάτισε δεύτερος, ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Φεράρι, που είδε την αντίπαλη ομάδα της Μακλάρεν να καταφέρνει μόλις μια πέμπτη θέση με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ

Associated Press

Ο Σκοτσέζος ήταν στην ουσία και ο άνθρωπος του αγώνα. Η εκκίνηση τον βρήκε... να μην ξεκινά. Το σύστημα αυτόματης εκκίνησης δε συμφωνούσε να ξεκινήσει η Μακλάρεν και ο Κούλθαρντ έμεινε τελευταίος. Το πείσμα του όμως τον έσπρωξε, αν και στην ουσία έτρεχε έναν χαμένο αγώνα, να κυνηγήσει το θαύμα. Στη στενή πίστα του Μονακό οδήγησε γρήγορα αλλά μυαλωμένα, κάτι που του χάρισε δυο βαθμούς, που σίγουρα θα του φανούν χρήσιμοι στο κυνήγι του Σουμάχερ για τον τίτλο.

Η «βόλτα» των δυο οδηγών της Φεράρι ήταν άψογη και δε χρειάζονται πολλά λόγια για την αξία των Σουμάχερ-Μπαρικέλο αλλά ούτε και για τα μονοθέσια της Φεράρι. Αξια λόγου η ατυχία που φαίνεται να κοιμάται αγκαλιά με τον Χάκινεν. Ο Φινλανδός προσπάθησε να ακολουθήσει τον Σουμάχερ και τα κατάφερε για 13 γύρους. Η Μακλάρεν-Μερσέντες «τράβαγε» όμως δεξιά. Ο Χάκινεν μπήκε στα πιτς αλλά λύση δε βρέθηκε. Στο 15ο γύρο εγκατέλειψε και κάποιοι μίλησαν για χτύπημα του μονοθέσιου στις μπαριέρες. Ο Χάκινεν όμως το διέψευσε...

Την έκπληξη πέτυχε ο Εντι Ιρβάιν. Ο πάντα γρήγορος Ιρλανδός κατάφερε να δείξει τις δυνατότητές του στους στενούς δρόμους του Μονακό, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζάγκουαρ που οδηγούσε φορούσε το νέο κινητήρα που παρουσίασε η Κόσγουορθ. Ο Μοντόγια, που έχει ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του, έκανε λάθος στην αρχή οδηγώντας χωρίς το traction-control και εγκατέλειψε όταν έμεινε από υδραυλικό τιμόνι στον 53ο γύρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ζακ Βιλνέβ, που πίεσε οριακά την Μπαρ-Χόντα, ο Κούλθαρντ, που πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο, και ο Αλεζί με την Προστ. Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Σουμάχερ 52 β., Κούλθαρντ 40 β., Μπαρικέλο 24 β. Στους κατασκευαστές η Φεράρι προηγείται της Μακλάρεν με 44 βαθμούς διαφορά.


Σκιά στο λαμπερό Μονακό η φραστική επίθεση του Ρον Ντένις κατά του Μπερνόλντι, ο οποίος αμύνθηκε σθεναρά απέναντι στην επίθεση του Κούλθαρντ κρατώντας τον πίσω του για 31 γύρους. Ο υπεύθυνος της Μακλάρεν απείλησε το νεαρό Βραζιλιάνο ότι δε θα 'χει μέλλον στη Φόρμουλα 1 αν συνεχίσει έτσι. Ο ίδιος ο Ντένις πάντως δήλωσε αργότερα ότι δεν τα είπε ακριβώς έτσι και ότι αυτά αποτελούν τις παραφουσκωμένες απόψεις για το συμβάν των ανθρώπων της Αροους.


Associated Press


Associated Press

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντεπίθεση Κούλθαρντ(2001-05-15 00:00:00.0)
Ανέλπιστη νίκη(2001-05-02 00:00:00.0)
Κοκκίνισε η πρεμιέρα(2001-03-11 00:00:00.0)
Επιτέλους Μπαρικέλο(2000-08-06 00:00:00.0)
Νίκη Κούλθαρντ με ...«χειρονομίες»(2000-07-09 00:00:00.0)
Σκοτσέζικο ντους στο Μονακό(2000-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ