Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Περίπου 4 στα 10 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 350 παιδιά έμειναν, φέτος, έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Καρδίτσα, καθώς από τις 920 αιτήσεις που έγιναν ικανοποιήθηκαν οι 563. Οι απορρίψεις αφορούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μητέρες ανασφάλιστες (ΟΓΑ - ΟΑΕΕ), άνεργες χωρίς βεβαίωση από ΟΑΕΔ ή οικογένειες που την περσινή χρονιά είχαν εισόδημα πάνω από το προβλεπόμενο, αλλά φέτος ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, χωρίς ή με ελάχιστο εισόδημα! Αλλά ούτε κι αυτοί οι αριθμοί αποτυπώνουν με ακρίβεια την πραγματικότητα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός δεν έκαναν καθόλου αίτηση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ γιατί δεν είχαν δικαίωμα (δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, κ.λπ.)

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Καρδίτσας που διαχειρίζεται το Κέντρο Γυναικών - έναν άρτια εξοπλισμένο σταθμό με άριστο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό - ο οποίος, ενώ είναι δυναμικότητας 20 βρεφών και νηπίων (ο μοναδικός στην Καρδίτσα που αναλαμβάνει βρέφη από 2 μηνών), με βάση το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, πήρε μόνο 14. Και με βάση αυτόν τον αριθμό αποφασίστηκε να μειωθούν κατά ένα άτομο οι βρεφονηπιοκόμοι του Κέντρου - από 3 μένουν 2 - ενώ η ανανέωση των συμβάσεων έγινε δίμηνη και όχι ετήσια όπως ήταν μέχρι τώρα.

Σε ανακοίνωσή του για το πρόβλημα η Ενωση Γυναικών Καρδίτσας, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας δεν μπορεί να αποτελούν εμπόρευμα. Η πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για περικοπή των κοινωνικών παροχών θα μας βρει απέναντί της στο δρόμο του αγώνα».

  • Στο μεταξύ, επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς απέστειλαν οι γονείς των περίπου 22.500 παιδιών που θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών αν και οι αιτήσεις τους ήταν έγκυρες, με την οποία ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ