Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με την κυβέρνηση ενάντια στο λαό

Τη στήριξή της στην κυβερνητική πολιτική επαναβεβαίωσε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου. Σε τρία κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν (παιδικοί σταθμοί, ΕΝΦΙΑ και «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα») η πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΕ έκανε καθαρό ότι αποδέχεται τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και στέκεται απέναντι στις λαϊκές οικογένειες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε ως επιτυχία το γεγονός ότι 37.370 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με το επιχείρημα ότι η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2010!

Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ η ΚΕΔΕ έβαλε το κεφάλι στην άμμο και αντιμετώπισε αυτό το οξύτατο λαϊκό πρόβλημα μόνο ως προς το αν θίγει την ίδια την ΚΕΔΕ.

Για το πιλοτικό πρόγραμμα για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», που θα εφαρμοστεί σε 13 δήμους της χώρας, το ενδιαφέρον της συζήτησης κινήθηκε γύρω από το ποιοι θα είναι οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό το «μεγάλο και θετικό βήμα της κυβέρνησης»!

Από την πλευρά της, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, απαντώντας στο μείζον ζήτημα των παιδικών σταθμών, τόνισε πως «τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. 37.370 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Εμείς δεν στεκόμαστε στο αν πληρούν ή δεν πληρούν τα κριτήρια. Σας θυμίζω πως δηλώνατε ευχαριστημένος με τα 180 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης και σας λέω πως το πρόγραμμα αυτό θα τελειώσει. Δε θα είναι εσαεί. Τώρα η χρηματοδότηση είναι στο 70% των παιδιών, μετά μπορεί να μειωθεί μέχρι να ζητηθεί να καλύψουν οι δήμοι τους πόρους. Πρέπει να απασχοληθούμε με το θέμα παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί στο σύνολό τους, ως δομή και λειτουργία που θα εξασφαλίζουν πόρους και προσωπικό για να λειτουργούν. Με σταθερές σχέσεις εργασίας και όχι αυτό το ψυχοφθόρο με τους γονείς κάθε χρόνο».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ είπε πως «αποδέχεστε όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και διαφωνείτε μόνο στο να μη φορολογούνται τα ακίνητα των δήμων. Πρόκειται για μια φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου, έχει να κάνει με τους φτωχούς ανθρώπους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες. Θα μπορούσε η ΚΕΔΕ να ζητήσει την πλήρη απαλλαγή της πρώτης και της δεύτερης κατοικίας, ιδιαίτερα για τον φτωχόκοσμο, και να μη φορολογηθεί η αγροτική γη».

Τέλος, για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» είπε πως «αν και γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας, αντίθετα το όξυνε. Είναι προσπάθεια υποκρισίας ότι υποτίθεται προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια. Αν είναι δυνατόν, μία οικογένεια με δύο παιδιά να μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ! Θεωρεί όριο τα 4.800 ευρώ. Μόνο γι' αυτό πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ