Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Παραδίδουν περιουσία του Δημοσίου σε ιδιώτες

Την παραχώρηση δύο δημόσιων οικοπέδων - ανήκουν στο Νοσοκομείο Βόλου - για τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης η λειτουργία των οποίων θα ανατεθεί σε ιδιώτη, προωθούν, από κοινού, ο νέος δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, και ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κ. Καραμπάτσας, όπως συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο, στην οποία παραβρέθηκε και η Ζέτα Μακρή, βουλευτής της ΝΔ.

Πρόκειται για τα ακίνητα - φιλέτα στο κέντρο της πόλης - βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας και Κ. Καρτάλη και Ιάσονος, 1.000 και 900 τ.μ, αντίστοιχα - τα οποία παραδίδονται προς εκμετάλλευση στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας από την ιδιωτική κερδοσκοπία.

Αυτή την πολιτική πρεσβεύει και προωθεί η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου, επαληθεύοντας «πριν αλέκτορα φωνήσαι...», την εκτίμηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Βόλου, η οποία έκανε λόγο για «απόλυτη ταύτιση του νέου δημάρχου Αχ. Μπέου με την κυβερνητική πολιτική». Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι για τα έργα κατεδάφισης που θα γίνουν, ώστε να παραδοθούν «καθαρά» τα οικόπεδα στους ιδιώτες, θα πληρώσει ο δήμος, δηλαδή οι δημότες του Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της για τη συμφωνία Μπέου - Καραμπάτσα - Μακρή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «αποδεικνύεται η αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου και του δήμου, που θέλουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, δηλαδή να λειτουργούν με βάση τα έσοδά τους από τις πανάκριβες υπηρεσίες που θα πουλούν στους εργαζόμενους», επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι η στάση της νέας δημοτικής αρχής «προϊδεάζει το τι θα ακολουθήσει και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της δημοτικής δημόσιας περιουσίας, αλλά και στο ζήτημα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών».

Κι αφού αναφέρει ότι τα δύο δημόσια ακίνητα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, π.χ., για σχολική στέγη - δίπλα από αυτό στη συμβολή Ογλ και 28ης Οκτωβρίου λειτουργούν, σε απαράδεκτες συνθήκες, τρία νηπιαγωγεία - για φοιτητική εστία, ή και ως χώρος φιλοξενίας αστέγων, τονίζει: «Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους φοιτητές να αποτρέψουν τα "επιχειρηματικά" σχέδια της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του νοσοκομείου, να διεκδικήσουν την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, αλλά και άλλων δημόσιων ακινήτων για την κάλυψη των πραγματικών μεγάλων κοινωνικών αναγκών και να σταματήσουν την παραχώρησή τους για κέρδη σε ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ