Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σενάρια και διαψεύσεις

Το όνομα του Φραγκούλη Φράγκου, πρώην αρχηγού ΓΕΣ, «παίζει» τις τελευταίες μέρες στα σενάρια για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που «μετακομίζει» στην Κομισιόν. Το σενάριο δεν είναι άσχετο από τις διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα για την αναμόρφωσή του, στο πλαίσιο της οποίας ενταγμένη είναι και η προσπάθεια για ενίσχυση του δίπολου.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ είχε εμπλακεί στα σενάρια δημιουργίας κόμματος «δεξιά» της ΝΔ. Επαφές μαζί του φέρεται να είχε προς τούτο ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος. Για τον προσεταιρισμό του προσπαθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα», εδώ και καιρό ο Αντ. Σαμαράς, προτείνοντάς του διάφορες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με το «Βήμα» μια τέτοια απόφαση, εφόσον τελικά ληφθεί, εκτός απ' το στόχο της διάσπασης των δυνάμεων που σχεδιάζουν κόμμα - «σφήνα» ανάμεσα σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή, θα υπηρετεί και το στόχο κατευνασμού του στρατεύματος όπου παρατηρείται ένταση λόγων των μισθολογικών περικοπών.

Ο Κ. Καραμανλής διέψευσε, μέσω του Ν. Κακλαμάνη, το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο ορέγεται την Προεδρία της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Ο Ν. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή πριν τον δεκαπενταύγουστο και ότι ο τελευταίος τού δήλωσε ότι δεν έχει καμία βλέψη για την ΠτΔ δίνοντάς του μάλιστα το ελεύθερο να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη στιχομυθία.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, καταφέρνοντας έτσι ένα πλήγμα στη σημερινή ηγεσία του κόμματος και προετοιμάζοντας την επάνοδό του είτε ως πρόεδρος της ΝΔ είτε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το σενάριο ενέπλεκε και τον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντάς του γνώση των σχεδιασμών και σκέψεις να προτείνει ο ίδιος τον Κ. Καραμανλή για την ΠτΔ.

Η «εξουσιοδότηση» στον Κακλαμάνη ερμηνεύεται σαν ένδειξη της ενόχλησης του πρώην πρωθυπουργού για διαρροές που εκτιμά ότι έχουν στόχο την αποδυνάμωσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ