Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προγραμματισμένα Φεστιβάλ πόλεων αυτή τη βδομάδα

Αυτή τη βδομάδα το Φεστιβάλ θα κάνει μερικούς ακόμα σταθμούς σε μεγάλες πόλεις, ολοκληρώνοντας το καλοκαιρινό του «ταξίδι» σε μια σειρά νομούς (πέρα από τις μικρότερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις). Συγκεκριμένα:

Στη Νάουσα, οι εκδηλώσεις γίνονται, αύριο, Πέμπτη, 28 Αυγούστου, στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από τοπικά νεανικά συγκροτήματα και έκθεση ζωγραφικής.

Στις Σέρρες, οι εκδηλώσεις γίνονται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Αυγούστου, στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» και ξεκινούν στις 8 μ.μ. και τις δύο μέρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου: Μαθητική συναυλία με τους «Mouse Troopers», «Leather jacket», «Paint it Blank». Οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Νεανικό ροκ με το συγκρότημα «Bella Donna». Στον παιδότοπο θα λειτουργήσει εργαστήρι κούκλας. Αντίστοιχα, το Σάββατο 30 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Ignorance». Ποντιακό χορό και τραγούδι από την «Εύξεινο Λέσχη Ν. Σερρών». Αφιέρωμα ενάντια στο φασισμό. Ροκ συναυλία με τους «Desert Rocks». Λαϊκό γλέντι. Στον παιδότοπο θα γίνουν δραματοποιήσεις από ιστορίες του κόσμου.

Στη Λευκάδα, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο, από τις 7.30 μ.μ., με επίδειξη tae kwon do από το σύλλογο ΕΥΚΛΕΑΣ Λευκάδας, ομιλία από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, και γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στα Γιαννιτσά, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, γίνονται εκδηλώσεις στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο, όπου θα μιλήσει ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χιπ χοπ με το μαθητικό συγκρότημα «PIXELS» και λαϊκό γλέντι.

Στη Ζάκυνθο, το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 30 Αυγούστου, στην πλατεία Σολωμού και περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Τίμο Φαραό, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς της ΚΝΕ. Παραδοσιακούς χορούς από χορευτική ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο - Λύκειο Βολιμών. Παραδοσιακή ζακυνθινή «ομιλία» με θέμα «Πολιτική και Ερωτας» από τη θεατρική ομάδα «Ουφούντου λούφου». Συναυλία από τα μαθητικά συγκροτήματα «Σκοτεινοί Ιχνηλάτες» και «Rise up». Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο Κιλκίς, οι εκδηλώσεις γίνονται το Σάββατο 30 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη πάλης από τον Παλαιστικό Σύλλογο Ευρωπού. Χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς (ποντιακά), Θρακική Εστία Κιλκίς (Θρακιώτικα). Ταξικό ραπ, αφιέρωμα στο ποντιακό τραγούδι με τον Ματθαίο Φερεσίδη, ποντιακό γλέντι με τον Θοδωρή Σαχπεκίδη. Τουρνουά πινγκ-πονγκ, διαγωνισμό γκράφιτι.

Στη Βέροια, το Φεστιβάλ γίνεται επίσης το Σάββατο 30 Αυγούστου, στην πλατεία Ελιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Εργαστήρι ζωγραφικής και ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.

Στη Χαλκιδική, γίνεται Φεστιβάλ το Σάββατο 30 Αυγούστου, στην πλατεία των Μουδανιών. Θα μιλήσει στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία ροκ μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ