Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
Συμφωνίες και διαφωνίες εντός του πλαισίου αστικής διαχείρισης

Διαφώνησαν με την προοπτική της κεντροαριστεράς, καθώς αυτή αντιστρατεύεται τους άμεσους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι έχει ακόμα περιθώριο να απορροφήσει κι άλλες δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση της σημερινής κατάστασης. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χτεσινή πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ως συνέχεια των επιστολών που είχαν ανταλλάξει οι Τσίπρας - Κουβέλης.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση ο Δ. Βίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε στα σημεία της διαφοράς και ο Θ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Δ. Βίτσα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «για μας το βασικό ζήτημα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι να σταματήσει αυτή η πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και να προχωρήσουμε με δημοκρατικό δρόμο, και αυτό το πράγμα σημαίνει όσο το δυνατόν ταχύτερα και με όλους τους τρόπους, προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Από αυτή τη σκοπιά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καθαρό ότι κινήσεις όπως για τις παραλίες και τα δάση εντάσσονται στο σχεδιασμό «να συγκροτηθεί ένας μεγάλος κοινωνικο-πολιτικός συνασπισμός, ο οποίος θα δοκιμαστεί και θα παράσχει εγγυήσεις για την κυβερνητική, πλέον, πορεία, πάνω στα συγκεκριμένα μέτωπα, όπως οι αιγιαλοί, τα δάση, το Ασφαλιστικό, οι περικοπές συντάξεων και τα ζητήματα Δημοκρατίας». Επί της ουσίας, δηλαδή, δήλωσαν στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ότι μπορούν να τους δεχτούν ως μια συνιστώσα που θα υπηρετεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση» και ότι «υπήρξαν σημεία τα οποία υπήρξε συμφωνία και άλλα που χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργασία». Εκανε καθαρό ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ για «την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», όπως συζητά με το ΠΑΣΟΚ «για την Κεντροαριστερά». Είπε, επίσης, πως για το κόμμα του είναι «αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την παραμονή στο ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ