Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του

Εκδήλωση αλληλεγγύης χτες στο Αιγάλεω και καταγγελίας της θηριωδίας του Ισραήλ στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρόξενος στο μικρόφωνο
Ο Παλαιστίνιος πρόξενος στο μικρόφωνο
«Βιάσου, ήρθε η σειρά σου, έμπα και συ στη γραμμή, για να γίνεις ο αφέντης στη δική σου την πατρίδα, στη δική σου τη ζωή»: Με τους στίχους αυτούς από το «Τραγούδι της Αλληλεγγύης» του Μπρεχτ να τους συνοδεύουν, χιλιάδες εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χτες στο Μπαρουτάδικο διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών Χάρτου, Ιματισμού, Φαρμάκου και Οικοδόμων.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη. Επίσης, το «παρών» έδωσε και χαιρέτισε ο πρόξενος της Παλαιστίνης Μοχάμεντ Αμπουάφα. Στην εκδήλωση διαβάστηκε επιστολή της Μαγιάντα Αμπάσι, επικεφαλής της γυναικείας οργάνωσης στην Παλαιστίνη και μέλους της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Οργάνωσης Γυναικών, επιστολή που είχε αποσταλεί στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Ακολούθησαν ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα του ΠΑΜΕ και σε ομάδα που εκπροσώπησε τους Παλαιστινίους, και μουσικό πρόγραμμα.

«Εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να εκφράσω τα αισθήματα των 90 εκατομμυρίων οργανωμένων εργαζομένων στις 5 ηπείρους με το λαό της Παλαιστίνης και την καταδίκη της γενοκτονίας που συντελείται από την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους αδερφούς μας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Βαλεντίν Πάτσο από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Περού, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. «Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος. Εχει την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου. Η ΠΣΟ καταδικάζει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, τους υποκριτές που στηρίζουν χωρίς ντροπή τη ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ. Ο αγώνας και η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού θα νικήσει. Γιατί, όταν ο αγώνας είναι δίκαιος, καταλήγει σε νίκη».

Αποψη από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Αποψη από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Στην ομιλία της η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και μέλος της διοίκησης του ΠΑΜΕ, αφού καταδίκασε το σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού, είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την ολόπλευρη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Μπορεί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα σκοτωμένα και ακρωτηριασμένα παιδιά της Παλαιστίνης, αλλά είναι αυτοί που οπλίζουν το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού κράτους. Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε τον ανεφοδιασμό του ισραηλινού στρατού. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, ανάμεσά τους και η ελληνική, αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Εξισώνουν τους θύτες και τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορουμένου τον Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του». Καταλήγοντας, απαίτησε, ανάμεσα στα άλλα, να σταματήσουν οι επιδρομές του Ισραήλ, να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ, να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναγνωρισμένο ως μέλος του ΟΗΕ.

«Αγαπητά αδέρφια, σύντροφοι και συντρόφισσες. Από το λαό και την εργατική τάξη της Παλαιστίνης θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, καθώς και όσους συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης διεθνιστικής εκδήλωσης αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, που δέχεται τις μεγαλύτερες αιματηρές και εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις από το σκοτεινό κράτος των σιωνιστών», είπε ο Μοχάμεντ Ικνέιμπι, εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Εργατών και μέλος της Γραμματείας της ΠΣΟ. Στη συνέχεια περιέγραψε με λίγα λόγια αυτό που συμβαίνει στη Γάζα μετά και από 7 χρόνια σκληρού αποκλεισμού. Καταστροφή, σφαγή παιδιών και αμάχων, δολοφονίες τραυματιών, αρρώστων και γιατρών σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα. Βομβαρδίζονται σπίτια, γειτονιές, σχολεία, τζαμιά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται μέσα. «Και όλα αυτά με την ευλογία και την υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής Αμερικής και των συμμάχων της, καθώς και την αδιαφορία των αραβικών κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο Μοχάμεντ Ικνέιμπι και συνέχισε λέγοντας: «Αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα η εξίσωση του θύτη με το θύμα, η ανοχή στη διάπραξη φριχτών εγκλημάτων. (...) Η έμπρακτη και συνεχής αλληλεγγύη σας για το λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και η απεριόριστη υποστήριξη που δείχνετε στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και στην εθνική του αντίσταση ενάντια στη βάρβαρη μηχανή των δυνάμεων κατοχής εκφράζουν ένα σαφές μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η αλληλεγγύη σας δίνει στο λαό μας τη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του. Ζήτω η αντίσταση των λαών!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή Ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης(2023-10-21 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέες διαδηλώσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή(2019-05-14 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2018-05-18 00:00:00.0)
Παρέμβαση από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ(2014-07-10 00:00:00.0)
Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση(2008-12-31 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο αποκλεισμός(2008-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ