Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΣΤΟΛΟΙ
Ζητούν αποκατάσταση των μισθών τους

Την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στις αποδοχές τους απαίτησαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου των ομοσπονδιών τους, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας. Ειδικότερα, ζήτησαν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιούλη 2012 (σ.σ. πριν από το τρίτο μνημόνιο) και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να πληροφορηθούν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους. Εκεί, δεν πήραν κάποια απάντηση για το θέμα, αλλά ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 11 το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, στην οποία, εκτός του υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη θα συμμετάσχει και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπροσώπους των ενστόλων, πρέπει να υπάρξει άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, ενώ τα αναδρομικά (χωρίς «κούρεμα» στο συνολικό ποσό) μπορούν να δοθούν και σε βάθος χρόνου. Στη συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος των πυροσβεστών τόνισε πως οι μισθοί τους έχουν μειωθεί 40-45%. Εκτός από αυτό, οι ένστολοι έχουν συνεισφέρει με τη μορφή της απλήρωτης δουλειάς μέσω των επιφυλακών και της πρόσθετης εργασίας για να εφαρμοστεί ο επιχειρησιακός συνδυασμός. Οσον αφορά το ...ποσό που θα μοιραστεί, ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών είπε πως ο βασικός μισθός του ανθυποπυραγού που σήμερα είναι 875 ευρώ, θα γίνει 899 ευρώ.

Επίσης, στη συνέντευξη υπογραμμίστηκε πως το υπουργείο Οικονομικών παρανομεί με τη μη εφαρμογή της σχετικής δικαστικής απόφασης. Προστέθηκε δε ότι οι ομοσπονδίες αναζητούν τρόπους να σταματήσουν αυτήν την παρανομία, καταγγέλλοντας τις παρελκυστικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Συνδικαλιστές δε ανέφεραν πως εξετάζουν την πιθανότητα να ζητήσουν και προσωποποίηση της ευθύνης. Παράλληλα, καταγγέλθηκε η αποψίλωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ