Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρατείνονται οι παραστάσεις

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού στην παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη, που παρουσιάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 25 του Ιούλη (εκτός Κυριακής 20 του Ιούλη) στις 21.00.

Πράγματι η παράσταση αυτή αποτελεί πολιτική πράξη καθώς στο έργο αυτό ο Βάρναλης, χρησιμοποιώντας το ιστορικό γεγονός της δίκης του Αθηναίου φιλόσοφου, ασκεί καταλυτική κριτική στην εκμετάλλευση και την ανελευθερία, χωρίς όμως να αγιογραφεί τον εξαθλιωμένο λαό. Η επικαιρότητα του έργου είναι αδιαμφισβήτητη και χάρη σ' αυτήν, αλλά και χάρη στο εξαιρετικό ανέβασμα και στην υπέροχη ερμηνεία του Σταμάτη Κραουνάκη, ο κόσμος ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που ισχυρίζονται ότι ο κόσμος αποζητά το εύπεπτο και την κωμωδία. Οχι, ο κόσμος επιβραβεύει τις ποιοτικές δουλειές, τις παραστάσεις που έχουν να δώσουν κάτι, τις παραστάσεις που φέρουν ακέραιο το πολιτικό μήνυμα των μεγάλων ποιητών όπως είναι και ο Βάρναλης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει τον βαρναλικό Σωκράτη. Οι καλλιτέχνες της Σπείρας μοιράζονται μαζί του τα λόγια του Βάρναλη. Αλλοτε ως μαθητές, άλλοτε ως κλέφτες, άλλοτε ως μελλούμενες γενιές, κατήγοροι, λαός, σωκράτηδες. Τραγουδούν μοναδικά τα λυρικά και επικά στάσιμα, μελοποιημένα από τον Αρη Βλάχο. Σκηνοθέτης κι οδηγός ο Ενκε Φεζολλάρι.

Σπείρα Σπείρα : Μαθητές - Κατήγοροι: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Αναστασία Εδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Ελευθερία Σικινιώτη, Γιώργος Στιβανάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ