Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβλήματα στα Ταμεία από τη «διαθεσιμότητα»

Ερώτηση προς τους υπ. Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το θέμα αφορά 558 υπάλληλους του υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων οργανισμών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ, ΟΓΑ , ΟΑΕΔ, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατ' εφαρμογή του άρθρου 99 του ν. 4172/2013.

Με την ενέργεια αυτή στερήθηκε αφ' ενός έμπειρο προσωπικό από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς και αφ' ετέρου οδηγείται σε απόλυση μεγάλο μέρος αυτών των υπαλλήλων. Ακολούθως, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε το σύνολο των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς, να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης σε τρία μόνο υπουργεία (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Υγείας), στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Εργασίας.

Οι θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι 550 και οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ανέρχονται σε περίπου 3.000. Οπως προκύπτει, περίπου 2.500 υπάλληλοι θα απολυθούν μετά το τέλος της διαθεσιμότητας (μόνιμοι και ΙΔΑΧ). Την ίδια ώρα, στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί μία σύνταξη (χωρίς τη διαδοχική Ασφάλιση) ανέρχεται κατά μέσο όρο σε δύο ή και τέσσερα χρόνια. Οι εργαζόμενοι ζητάνε να συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας στις προς μετακίνηση υπηρεσίες για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ