Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στα εργοτάξια του Μετρό

Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς. Πετυχημένη κινητοποίηση και στην «Τοξότης ΑΕ»

Φωτογραφία αρχείου από εργοτάξιο του Μετρό στην Αθήνα

Eurokinissi

Φωτογραφία αρχείου από εργοτάξιο του Μετρό στην Αθήνα
Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό. Την κινητοποίηση αποφάσισε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή του Μετρό. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μεταφέροντας τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή διμερούς Σύμβασης που να προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και μια σειρά θεσμικά αιτήματα.

Η συμμετοχή στη στάση εργασίας ήταν καθολική, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν όλα τα εργοτάξια. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, έγινε συνάντηση του Σωματείου με την εργοδοσία. Η τελευταία αποδέχθηκε όλα τα θεσμικά αιτήματα, όπως την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, τη χορήγηση γάλατος και το επίδομα 10% σε όσους δουλεύουν στις γαλαρίες. Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς, για το οποίο η απάντηση θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την καταβολή δυο μισθών, από το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία, πέτυχαν χτες με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρεία «Τοξότης ΑΕ». Αντιδρώντας στο καθεστώς της απληρωσιάς, οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν χτες και προχτές για δουλειά. Την Τετάρτη συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στην Κηφισιά, συζήτησαν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή δυο μισθών, την καταβολή του μισθού τους κάθε μήνα χωρίς καθυστέρηση και τη σταδιακή εξόφληση των δεδουλευμένων.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων και το παράρτημα στο Μενίδι. Η κινητοποίηση αποτέλεσε αφορμή για να γίνουν οι εργαζόμενοι μέλη του. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε ετοιμότητα και συνεχίζουν να διεκδικούν το σύνολο των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ